QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silný vítr potrápí region i během pátku! Meteorologové vydali výstrahu

07.03.2019 18:33

Silný vítr nás bude v regionu provázet i během pátku. Meteorologové vydali další výstrahu. Varování kvůli silnému větru platí kompletně pro celý Plzeňský kraj.

IMG_0841

Silný vítr v tomto týdnu skutečně kraluje. Během několika dnů meteorologové vydali už třetí výstrahu. Po tom, co se situace přechodně zlepší během noci, začne to znovu pořádně foukat.

"V noci na pátek se vítr přechodně zmírní. Během pátku 8.3. pak opět zesílí v severní polovině republiky, kde dosáhne v nárazech opět rychlosti až 20 m/s (70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h). Večer vítr zeslábne," informoval Český hydrometeorologický ústav. Výstraha platí v pátek od 8. až do 18. hodiny pro celý Plzeňský kraj.

Komplikace se opět očekávají v souvislosti s pády stromů a větví. Škody mohou nastat také na budovách v podobě poškození střech a podobě. Doporučuje se také velká obezřetnost během řízení auta, zejména v otevřených a lesních úsecích silnic. Návštěvníci hor by měli omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

Podle aktuálních výhledů by přitom mohl silný vítr dělat problémy také v dalších dnech. Novou týdenní předpověď najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24