29.04.2024 20:49
29.04.2024 15:38
Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY
Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!
29.04.2024 14:12
Čarodějnice v některých částech Plzeňského kraje budou bez ohňů. V platnosti je výstraha
Silvestrovská chuťovka v českém stylu! Marinované pikantní špekáčky
Silvestrovské oslavy jsou za dveřmi. Přemýšlíte, co pikantního připravit? Naložené špekáčky s hodně vychytanou marinádou jsou hotové během chvíle a zaručeně budou hitem...
Na přípravu budete potřebovat:
4 kvalitní špekáčky
1-2 cibule
3 kyselé okurky
Na marinádu:
2PL oleje
2PL kečupu
2PL worcesteru
2PL hořčice
4PL vody
drcené chilli podle chuti
špetka soli a cukru
pepř
Postup přípravy receptu:
Je to celé velmi jednoduché. Špekáčky nakrájejte na kolečka, cibuli taky, okurky na nudličky a vše vložte do misky. Všechny přísady na marinádu dejte do kastrůlku a nechte provařit. Horkou marinádu nalijte na špekáčky a důkladně promíchejte. Přendejte obsah misky do sklenice, uzavřete a po vychladnutí můžete uložit do lednice. Můžete konzumovat už týž den.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.