Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Policisté denně zkontrolují na hranicích tisíce vozidel. Desítkám zakázali přístup - FOTKY

18.03.2020 12:29

Na ochraně hranic se v Plzeňském kraji podílí zhruba 200 policistů, vojáků a celníků, kteří pracují na směny. Roušky pro ně šijí i policistky. Podívejte se na fotky!

5

Během středy 17. března zkontrolovaly hlídky na hranicích přes 7 tisíc vozidel směřujících do České republiky. "Přístup byl odepřen více než 100 vozidlům. Směrem z České republiky jich vyjelo přes 6 700 a byl odepřen výjezd 24 automobilů,“ uvádí policejní mluvčí Martina Korandová.

O den dříve 16. března zkontrolovali policisté ve směru do České republiky téměř 6 tisíc vozidel a zakázali přístup více než 140 vozidlům. "Směrem z České republiky vyjelo téměř 7 tisíc vozidel a výjezd byl odepřen 45 vozidlům,“ dodává mluvčí.

Policisté z pořádkové jednotky provádějí opatření uvnitř Plzeňského kraje. "Za dnešní noc zkontrolovali přes 100 provozoven,“ shrnuje Martina Korandová.

Žádné větší porušení zatím policisté ve vnitrozemí ani na hranicícn nezaznamenali. "Je vidět, že lidé jsou zodpovědní, za což jsme rádi. Policisté používají veškeré dostupné ochranné prostředky,“ uzavírá mluvčí.

Protože i policisté nutně potřebují ke své práci roušky, s jejich šitím teď pomáhají také policistky z regionu.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT