QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Soukromé plzeňské divadlo ruší nejbližší představení. Zájem je minimální

31.01.2022 13:22

Plzeňské Divadlo Pluto se přidává k řadě dalších soukromých divadel, která z vlastní vůle ruší nejbližší program. Důvodem je nezájem diváků o vstupenky, strach a nastavená opatření.

Divadlo Pluto_představení

I bez nadsázky se dá říct, že zažíváme nejhorší období od začátku pandemie. Na jednu stranu je dovoleno bez omezení hrát, na druhou stranu politici vyzývají a apelují na všemožných tiskových konferencích, aby raději nikdo nikam nechodil,“ zoufá si principálka Divadla Pluto Jindřiška Kikinčuková. Jsme soukromé divadlo bez jakýchkoliv pravidelných dotací a nemůžeme si dovolit hrát pro prázdný sál. Na všechna představení v únoru jsme měli prodáno řádově kolem padesáti vstupenek,“ dodává.

Podle herce a uměleckého šéfa souboru Jiřího Bláhy je důvod malé návštěvnosti neustále se měnící pravidla. „V září jsme pro diváky nakoupili antigenní testy. Ty však přestaly být pro návštěvu dostačující zhruba za šest týdnů. Aktuálně nám leží nevyužité ve skladu. Dnes už neumožňuje návštěvu divadla ani PCR test, do sálu smíme pustit pouze očkované, několikrát byl také nařízením vlády upravován počet povolených diváků sedících u stolů, o rouškách nemluvě. Když do toho připočtu obecný strach a rozdělení společnosti, zapadá mi to do sebe jako puzzle,“ říká Bláha.

Divadlo Pluto tak na tři neděle zavírá dveře do sálu. Znovu začne hrát až v neděli 20. února. Vedení divadla věří, že za tu dobu se převalí republikou aktuální největší vlna pandemie a diváci si zase najdou cestu zpátky za kulturou.

 

foto: Divadlo Pluto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24