Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sudý počet květin k narozeninám? Nebo jen na hrob? Co na to mistr etikety?

04.08.2021 13:11     11.08.2021 9:20

Způsobit místo dojemného gesta neodpustitelné faux pas je noční můrou nejednoho z nás. Pokud také nemáte úplně jasno, kolik květin patří do kytice k výročí, k narozeninám nebo na pohřeb, máme pro vás jednoduchý tahák.

florea-050
florea_118florea_104florea-3_071florea_183florea-3_197florea-050florea-025florea-080florea-090florea-100florea-106

Léta zažitá křesťanská tradice, která říká, že jedna květina je určena pro zemřelého a druhá pro Boha, přetrvává v různých částech střední Evropy dodnes. Podle Ladislava Špačka, znalce společenské etikety, je ale darovat sudý počet květin někdy žádoucí.

Kytice k narozeninám: kolik roků, tolik květin

Narozeninová kytice by měla být složena právě z tolika květin, kolik svíček bude mít oslavenec na svém dortu. I Ladislav Špaček je příznivcem toho, že kytice ke 30. narozeninám má obsahovat 30 květů, přestože se jedná o sudé číslo. 

„Zákazníci už opouštějí liché pravidlo a nechávají si vázat kytice k narozeninám v přesném počtu, tak jak je to běžné ve světě,“ uvádí Kateřina Hemerle, zakladatelka a výkonná ředitelka českého online květinářství Florea.cz.

Kytice k výročí: číslo hraje velkou roli

Stejně jako ta narozeninová, by kytice k výročí měla odrážet počet let, které oslavujete. Pokud vám ale připadá, že tři růže nezpůsobí pořádný wow efekt, můžete sáhnout po osvědčené bombě: kytici 100 růží. „Díky tomu, že si květiny sami dovážíme z holandské burzy, sami je vážeme a sami rozvážíme, dokážeme nabídnout bezkonkurenční ceny. Kytice 100 růží už není nedostupným luxusem, ale pro naše zákazníky běžnou záležitostí,“ vysvětluje Kateřina Hemerle.

Oblíbený počet růží: 12 nebo 24 

Kytice k svátku, z lásky nebo jen tak pro radost nechávají otevřený prostor pro volbu počtu květů. Použít můžete například princip tuctů, tedy násobků dvanácti. Dvanáctka znamená „Myslím na tebe dvanáct měsíců v roce“, dva tucty růží pak říkají „Jsi v mém srdci dvacet čtyři hodin denně.“ 

„Zejména při doručování kytice kurýrem, nezapomeňte připojit psaný vzkaz, který počet květin vysvětlí,“ radí Kateřina Hemerle z Florea.cz.

Květiny v krabičce jako originální dárek

Darujte „bonboniéru“ plnou života. Elegantní krabičky naplněné kvalitními holandskými růžemi vydrží dlouho krásné.Květinové krabičky jsou čím dál oblíbenější. Našim zákazníkům se líbí originální balení a obdarované ženy pak oceňují zejména jejich praktičnost. Ani při dlouhém převozu totiž neutrpí nic ze své krásy,“ dodává Kateřina Hemerle.

A co vy? Už jste si vyzkoušeli, jak jednoduché je objednat květiny online?

Foto: Florea

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství