QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportovní hry mateřských škol nezastavila Sabina ani chřipka

13.02.2020 13:02

Největší plzeňská akce pro předškoláky – Sportovní hry mateřských škol, za sebou má kvalifikační kola. Do květnového finále postupují dvě desítky týmů. Podívejte se na fotky!

21
21241235691011121314151617181920222325

Sportovní hry mateřských škol (SHMŠ) vstoupily v Plzni už do pátého ročníku. Organizátoři se tentokrát museli potýkat s orkánem Sabina i chřipkovou epidemií na řadě školek. Některé týmy kvůli ní dorazily s méně dětmi, jedna školka svoji účast musela úplně zrušit. Z obav před Sabinou pak na žádost ředitelek škol přesunuli organizátoři celý pondělní program na úterý.

Děti soutěžily ve čtyřech disciplinách – hod do dálky, člunkový běh 4x6m, skok z místa snožmo a přeskakování a podlézání překážky.

Z kvalifikací se do finále SHMŠ, které se uskuteční na Atletickém stadionu města Plzně ve Skvrňanech 12. května, kvalifikovalo ze čtyř největších obvodů 21 školek, které doplní po jedné školce ze čtyř menších obvodů. Nejúspěšnější v kvalifikacích jednotlivých obvodů byly tyto týmy: MO Plzeň 1 –   7. MŠ (Sedmička),  MO Plzeň 2 –   5. MŠ (Cvrčci), MO Plzeň 3 – 63. MŠ, MO Plzeň 4 – 64. MŠ

"Odezvy učitelů a radostný výraz v obličejích dětí opět dokázaly, že tato akce patří mezi vyhledávané. Jsem rád, že ji město Plzeň pravidelně připravuje,“ neskrýval nadšení ze sportujících dětí 1. náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Některé ze školek se na SHMŠ dlouhodobě a pravidelně připravují. "Tři školky z prvního obvodu už od prosince na jednotlivé discipliny sportovních her speciálně trénují. Na výsledcích kvalifikace se to pak pochopitelně projevilo,“ konstatoval vedoucí  městského odboru sportu Přemysl Švarc.

Každý startující si z kvalifikace odnesl švihadlo ve tvaru symbolu akce žabáka a další drobné dárky.

Akce vznikla na popud Nadace sportující mládeže a pořádá ji město Plzeň ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Pohyb a zdraví.

FOTO: Nadace sportující mládeže

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24