Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Rada Plzeňského kraje schválila dotaci pro tachovskou polikliniku

12.03.2024 10:39

Tachovská poliklinika z dotace pořídí převozovou sanitku.

sanitka_ilustrační_QAP

Rada Plzeňského kraje na svém posledním zasedání schválila a doporučila ke schválení krajskému zastupitelstvu individuální dotaci ve výši 1,3 mil. Kč pro Polikliniku Tachov.

Organizace z dotace pořídí převozovou sanitku, která bude sloužit především pro převozy pacientů Lékařské služby první pomoci (LSPP).

„Předpokládaná cena plně vybaveného vozu je odhadována na 1,7 – 1,8 mil. Kč. Většinu ceny tedy pokryje dotace Plzeňského kraje a zbylou část si uhradí sama organizace Poliklinika Tachov, která patří pod město Tachov,“ říká náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais.

Poliklinika Tachov zajišťuje mimo jiné převozy pacientů k vyšetření nebo ošetření v rámci regionu Tachov. „Nově pořízená sanitka bude mimo jiné sloužit právě pro účely LSPP pro děti i dospělé v rámci Tachovska, a to po celou dobu, na niž je uzavřena smlouva na zajištění pohotovosti,“ doplnil Pavel Hais.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT