Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Termín pro podání přihlášek na Fakultu elektrotechnickou prodloužen

17.04.2012 10:11

Fakulta elektrotechnická hlásí prodloužení termínu pro podání přihlášek o 10 dní. V posledních dnech byla fakulta zahlcena zájemci o studium, proto se prodlužuje termín.

západočeská univerzita

Nestihli jste původní termín pro přihlášení na FEL ZČU? Stále ještě máte možnost podat papírovou i elektronickou přihlášku. Vedení fakulty se rozhodlo prodloužit termín pro jejich přijetí.

"V posledních dnech před původním termínem pro podání přihlášky bylo studijní oddělení naší fakulty zahlceno dotazy zájemců o studium," říká vedoucího studijního oddělení Petr Martínek. "Abychom vyšli vstříc všem zájemcům a byli schopni jim zodpovědět všechny dotazy, rozhodlo se vedení fakulty k posunu uzávěrky podání přihlášek," dodává Martínek.

Vysokoškolské studium elektrotechniky se vyučuje ve třech stupních. Pro absolventy středních škol nabízí fakulta bakalářský stupeň studia. Tříletý studijní program Elektrotechnika a informatika má čtyři obory – Elektronika a telekomunikace, Elektrotechnika a energetika, Komerční elektrotechnika
a Technická ekologie. Studijní program Aplikovaná elektrotechnika s oborem Aplikovaná elektrotechnika je možné studovat jak v denní prezenční, tak i kombinované formě.

Navazující magisterské studium pro absolventy některého bakalářského stupně je v obdobném rozsahu – dvouletý studijní program Elektrotechnika a informatika má obory Dopravní elektroinženýrství a autoelektronika, Elektroenergetika, Elektronika a aplikovaná informatika, Komerční elektrotechnika, Průmyslová elektronika a elektromechanika, Technická ekologie a Telekomunikační a multimediální systémy. Program Aplikovaná elektrotechnika pak v oboru Aplikovaná elektrotechnika nabízí studium opět jak v prezenční nebo kombinované formě.

Mezi studijní novinky patří navazující magisterské obory Diagnostika a design elektrických zařízení a Jaderná elektroenergetika.

"V akademickém roce 2011/12 bylo na Fakultu elektrotechnickou podáno 2086 přihlášek. Ke studiu bylo přijato 969 studentů, z toho 679 na bakalářské, 251 na navazující magisterské a 39 na doktorské studium," uvedla mluvčí ZČU Kamila Kvapilová.

Více info zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT