Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Epidemie je v plném proudu, zákazy návštěv v nemocnicích se neruší

28.01.2017 15:01

Zatím jen v jediném zařízení zdravotnického holdingu kraje mohl být zrušený zákaz návštěv. Chřipková epidemie je v plném proudu. Kde je situace nejhorší?

IMG_1241

Chřipková epidemie zasáhla celý kraj a podle edpidemiologů potrvá ještě několik týdnů. Aktuálně je nejhorší situace na Klatovsku a jižním Plzeňsku. Nemocnice v kraji, které přijaly speciální opatření ve formě zákazu návštěv, tak zatím omezení nebudou zmírňovat.

Zrušení zákazu návštěv platí od soboty v jediném zařízení Zdravotnického holdingu Plzeňského kraje, a sice v Nemocnici následné péče Svatá Anna v Plané. "Nemocnice od soboty 28. ledna ruší zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů, který byl z důvodu vysokého výskytu chřipky a respiračních onemocnění zaveden v první polovině měsíce. Návštěvy jsou tak opět možné. I přesto ale vyzýváme, aby lidé nemocní, po nemoci nebo s nachlazením návštěvu svých blízkých odložili a s jakýmikoli příznaky nemoci za nimi nechodili, protože jim mohou nejen zkomplikovat léčbu, ale vyloženě je i ohrozit na zdraví i životě," říká mluvčí holdingu Jiří Kokoška.

Ostatní nemocnice omezení zatím neruší. "Všude jinde je stav nezměněn, to znamená částečné omezení v Domažlické nemocnici, úplný zákaz v Klatovské nemocnici," dodává Jiří Kokoška.

Zákaz návštěv na jednotlivých odděleních postupně rozšiřovala od začátku ledna také fakultní nemocnice v Plzni. V areálu na Borech jsou zakázané návštěvy na Interním oddělení A i Interním oddělení B a také na prvním oddělení LDN. Zákaz platí také v areálu na Borech, konkrétně jde o druhé a třetí oddělení LDN. Dál také zůstává zákaz návštěv v areálu na Lochotíně na kardiologickém oddělení a na jednom oddělení interní kliniky.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství