Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehody pokračují, velké komplikace na železnici! Meteorologové zvýšili výstrahu pro Klatovsko

02.12.2023 10:25     02.12.2023 16:50

Záchranné složky řeší od rána další nehody v regionu. Počasí komplikuje i provoz na železnici, vlaky aktuálně nejezdí mezi Nýrskem a Železnou Rudou a na dalších místech. Pro některé oblasti v kraji je zvýšená výstraha! V permanenci jsou i silničáři, některé sypače už ale museli vyprošťovat!

kamion

"Zvýšili jsme intenzitu výstrahy před novou sněhovou pokrývkou pro oblasti Sušice, Horažďovice a Klatovy (zvýšení intenzity ze žluté na oranžovou). Zde by ještě včetně již spadlých ranních srážek mohlo napadnout až 10 cm nového sněhu," informuje aktuálně Český hydrometeorologický ústav.

Provoz vlaků je zastaven na Klatovsku, osobní vlak 7540 najel do padlého stromu. Náhradní autobusová doprava je aktuálně zavedena mezi stanicemi Nýrsko – Železná Ruda-Alžbětín. "Provoz přerušen. Vlaky R 776 a R 773 jsou v úseku Klatovy - Železná Ruda Alžbětín a zpět vedeny autobusem náhradní dopravy," informují České dráhy.

Provoz je přerušen i na železniční trati na Domažlicku. Důvodem je rovněž pád stromu na koleje. Vlaky nejezdí mezi Domažlicemi a Bělou nad Radbuzou.

Na trati 175, Nezvěstice - Rokycany nejezdí vlaky v úseku Příkosice – Nezvěstice. I tady spadl strom na koleje.

Velké zpoždění má mezinárodní vlak jedoucí do Německa. "Vlak EC 360 je na odjezdu z Plzně hl.n. opožděn o 90 - 110 minut, důvodem je obrat lokomotivy německého dopravce od zpožděného vlaku EC 365," uvádí České dráhy.

Záchranné složky zasahují od rána u dopravních nehod. Aktuálně se odstraňují nehody na Plzeňsku i dálnici D5.

Na silnici 188 u obce Oselce na jižním Plzeňsku havarovalo nákladní vozidlo. Silnice je zcela uzavřena, probíhají vyprošťovací práce. Další nehoda je u Dobříva na Rokycansku. V obci Vysoká Libyně na severním Plzeňsku havaroval kamion, návěs se převrátil na bok.

Komplikace jsou na dálnici D5. Na km 123 ve směru Rozvadov havaroval kamion. Nejprve byl uzavřen pravý jízdní pruh, nyní je dálnice ve směru na Rozvadov už zcela uzavřená, kamion se vyprošťuje. Uzavírka se předpokládá do 15:15.

Před jedenáctou hodinou dopoledne havaroval autobus na Klatovsku, konkrétně na silnici 190 u obce Železná Ruda. Nehoda je naštěstí bez zranění.

Velké problémy na dálnici D5 pokračují! Další nehoda kamionu je na km 119, ve směru Rozvadov. Pravý jízdní pruh je uzavřen, vyprošťování kamionu po nehodě se předpokládá do 19:30.

Problémy na silnicích měli od včerejšího dne dokonce i silničáři. „Na Klatovsku došlo ke sjetí mimo vozovku u dvou našich sypačů v místě Újezd u Plánice (utržená krajnice, k vyproštění nutný autojeřáb) a Městiště u Strážova (převrácený sypač). Dopravní nehoda našeho sypače s osobním vozidlem, při míjení zavadila radlice o kolo automobilu a utrhla ho. Náš sypač bez poškození. Vše bez zranění,“ informuje aktuálně Správa a údržba silnic Plzeňského kraje.

Další sypač měl problémy na Šumavě. „Došlo ke sjetí sypače mimo vozovku pod Srním (k vyproštění nutný autojeřáb) a na Domažlicku jeden sypač leží mimo silnici u obce Medná (při couvání sjel ze silnice). Vše bez zranění,“ uvádí dále silničáři.

Silničáři jsou na silnicích od včerejšího dne. Jaký je aktuální stav, uvádí dále Správa a údržba silnic Plzeňského kraje. „Vozovky jsou místy zpluhované, místy vyjeté koleje ve sněhu, místy rozbředlý sníh, vše po chemickém ošetření. Místy leží vrstva nového sněhu. Vlivem trvajícího sněžení klesá účinnost chemických rozmrazovací prostředků (přes noc spíše pluhování, solení omezeno na minimum). Na inertních úsecích vrstva ujetého, místy zledovatělého sněhu pokrytá inertem. Místy dochází ke omezení provozu vlivem dopravních nehod či uvízlých kamiónů. Místy popadané stromy."

 

Foto: HZSPK, pátek 1. prosince, vyprošťování kamionu mezi Velkými Dvorci a Mlýncem

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT