Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči a záchranáři mají perný den! V kraji bourají i kamiony, problémy hlásí PMDP! FOTO

01.12.2023 19:00     01.12.2023 23:59

Silnice pokryté sněhem, pomalu jedoucí kolony, nabouraná auta po celém regionu...tak aktuálně vypadá první prosincový den v Plzeňském kraji. Sníh stále padá na většině území a dělá problémy zejména řidičům.

kamion 5
kamion 5kamion 46kamion 4kamion

O dnešních nehodách jsme vás podrobněji informovali ZDE.

Velké problémy v regionu mají i řidiči kamionů.

Uvízlý kamion vyprošťovali odpoledne hasiči mezi Velkými Dvorci a Mlýncem.

Další řidič kamionu boural na dálnici D5. Kolem půl třetí odpoledne došlo k nehodě na dálnici D5, na 110. km ve směru na Rozvadov skončil kamion na boku. „Řidiče jsme vyprostili,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Cizinec (1981) jel s nákladní soupravou po dálnici D5 směrem na Rozvadov. Nepřizpůsobil rychlost jízdy na svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a dalším okolnostem, které je možné předvídat. Vyjel vpravo mimo dálnici, kde se převrátil s nákladní soupravou na pravý bok,“ upřesnila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Muž utrpě zranění. „Záchranáři z místa transportovali muže 42 let do Stodské nemocnice s lehčími zraněními,“ doplnila mluvčí záchranky.

Nehoda kamionu uzavřela silnici u Plzně. Kolony se tvoří na výjezdu z Plzně na Nepomuk před Losinou.

Další kamion uvízl u Kaznějova. V místě se jezdí kyvadlově.

Po 22. hodině boural kamion na dálnici D5. Dálnice je zcela uzavřena ve směru z Rozvadova na Plzeň u Ejpovic. Na 67. km narazil kamion do svodidel a zablokoval jízdní pruhy. Uzavírka se očekává ještě několik hodin. 

Velké problémy mají v Plzni i řidiči MHD. "Díky zhoršeným povětrnostním podmínkám je na všech autobusových a trolejbusových linkách nepravidelný provoz," uvádějí dopravní podniky.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT