QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stezka u Třemošenského rybníka se na několik měsíců uzavře

12.08.2019 9:58

Stezka pro pěší a cyklisty u Třemošenského rybníka v Plzni se uzavře až do konce října. Uzavírku přinese pokračující stavba rozšíření hlavního tahu I/27.

Třemošenský rybník - Orlík

Chodci i cyklisté, kteří jsou zvyklí využívat stezku u Třemošenského rybníka, budou muset v příštích měsících zvolit náhradní trasu.

"V termínu od 19. 8. 2019 do 31. 10. 2019 bude úplně uzavřena stezka pro pěší a cyklisty v Plaské ulici v Plzni, v úseku mezi odbočkou k Třemošenskému rybníku a odbočkou ke Kamennému rybníku," informoval první plzeňský obvod. V průběhu nadcházejících měsíců tak budou muset chodci i cyklisté využít náhradní trasu Kamenný rybník – Šídlovský rybník – rybník Nováček – Třemošenský rybník.

K uzavírce dojde kvůli pokračování stavby rozšíření hlavního tahu I/27 v úseku Třemošenský rybník - Orlík. Výstavba odstartovala na konci června letošního roku a hotovo by mělo být definitivně v říjnu příštího roku. Stavba vyjde na 216 a půl milionu korun. Frekventovaná dvouproudá silnice se v délce 1,6 kilometru rozšíří o další dva pruhy.

Rozšířením komunikace se má zvýšit bezpečnost a plynulost provozu ve směru z Plzně na Žatec a Most. V souvislosti s tím spustí město Plzeň výstavbu nové 130 metrů dlouhé lávky pro pěší a cyklisty, která překlene hlavní tah i železniční trať do Žatce.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24