Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Košutce bylo otevřeno nové sportovní zázemí pro SK Neslyšících Plzeň – FOTKY

15.09.2023 13:50

V pátek 15. září bylo v Plzni slavnostně otevřeno sportovní zázemí, které bude sloužit neslyšícím sportovcům. Podívejte se na nové zázemí SK Neslyšících Plzeň s QAPem!

Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (11)
Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (11)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (1)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (2)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (3)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (4)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (5)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (8)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (6)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (7)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (12)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (10)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (9)Sportovní zázemí pro neslyšící Košutka_0923_QAP (13)

Nový sportovní areál bude sloužit klubu SK Neslyšících Plzeň. Město ho nechalo vybudovat v těsném sousedství Krašovská Aktivity centrum v Plzni. Původní zázemí klubu v Lobzích v roce 2018 vyhořelo.

„Pevně věřím, že areál v Krašovské ulici je pro spolek dostatečnou satisfakcí za vyhořelou klubovou v Lobzích, která by navíc musela ustoupit stavbě silnice první třídy. Všem členům klubu přeji, aby se jim zde líbilo,“ řekl na slavnostním otevření Roman Zarzycký, primátor města Plzně.

Stavba sportovního zázemí na Košutce byla zahájena v roce 2022, v září tohoto roku byla dokončena. Areál je bezbariérový, skládá se ze tří částí - klubovny, zázemí pro venkovní sportoviště a ze zázemí zaměstnanců. Nové zázemí je vlastně takovým dárkem od města pro klub SK Neslyšících Plzeň, v letošním roce totiž slaví 80 let výročí.

„Toto krásné sportovní zázemí bude primárně sloužit pro členy SK Neslyšících Plzeň. Shromažďují celkem 10 oddílů, věnují se například fotbalu, plážovému volejbalu, šipkám, hrají i pétanque. Patří mezi ty úspěšnější kluby v republice a věřím, že jim nové prostory budou dobře sloužit,“ řekl QAPu Tomáš Morávek, radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Hlavní zázemí nabízí klubovna, prostor nabídne klubu ideální zázemí pro schůzky, společné akce i sportovní aktivity. V budově nechybí ani sociální zázemí nebo šatny pro muže a ženy.

„Jsme velmi spokojeni, je to krásné místo. Máme tady zázemí pro futsal, beachvolejbal, pétanque i velkou klubovnu. V té najde zázemí například i oddíl pro šipky. Plánujeme do budoucna i různé přednášky a akce pro neslyšící,“ prozradil QAPu předseda spolku SK Neslyšících Plzeň Pavel Železný.

Součástí venkovního areálu je multifunkční sportovní plocha, hřiště na beachvolejbal a tři hřiště na pétanque. Součástí výstavby je i parkoviště pro 22 vozidel a 2 místa pro imobilní řidiče.

Celkové náklady na výstavbu, které šly z rozpočtu magistrátního odboru správy infrastruktury, činily 45,8 milionu korun bez DPH.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte