Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Jarní pochod v Plzni zavede účastníky do vodní zahrady i na Sofronku

03.04.2024 10:35

První dubnovou sobotu se koná jarní pochod, který účastníky zavede na mnoho zajímavých míst.

Z Bolevce do Bolevce_123_QAP (21)

Jarní pochod z Rybárny na Sofronku se bude konat v sobotu 6. dubna. Start je naplánovaný od 10 do 14 hodin na Rybárně u hráze Boleveckého rybníka.

V místě startu bude pro všechny zájemce otevřena výuková vodní zahrada s mokřadní květenou.

„Trasa pak povede rekreační oblastí Boleveckých rybníků. Dlouhá bude zhruba čtyři kilometry a účastníky pochodu na ní čeká plnění různých úkolů zaměřených na znalosti přírody, a to na devíti stanovištích s obsluhou i na deseti doplňkových zastaveních, kde budou moci luštit tajenky,“ pozval na jarní pochod náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar, do jehož gesce spadá také Správa veřejného statku města Plzně.

Cestou lze navštívit městské sádky u rybníka Košináře nebo dolní areál Arboreta Sofronka, který bude tento den zpřístupněný od 11:00 do 17:30 hodin i ostatním zájemcům z řad veřejnosti. Trasa je vhodná pro kočárky i vozíčkáře.

„Konec akce s možností opékání s sebou donesených buřtů bude u tzv. pískové učebny v horní části Arboreta Sofronka. Po odevzdání vandrovního listu s razítky z jednotlivých stanovišť a vyplněnou tajenkou účastníci jarního pochodu obdrží Pamětní list,“ doplnil Aleš Tolar.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT