Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hledá se velitel strážníků v Plzni! Výběrové řízení na funkci poběží do konce ledna

12.01.2015 15:25

Městská policie v Plzni bude mít od jara nového velitele. Aktuálně bylo vyhlášeno výběrové řízení a jeho vítěz by měl nastoupit do funkce v dubnu. Přihlášky mohou zájemci posílat do 26. ledna!
 

DSCN5976

Městská policie v Plzni bude mít od jara nového "šéfa". Je vyhlášené výběrové řízení na velitele. Zájemci se mohou hlásit do 26. ledna. Do výběrového řízení se podle všeho přihlásí i současný velitel Marek Šilhan, který je zatím velením pověřený.

Primátor města Plzně vyhlásil výběrové řízení na velitele mětské policie. Vítěz by měl být známý na jaře a funkce se ujme v dubnu letošního roku. V současné době je pověřeným velitelem městské policie Marek Šilhan. A ten se nejspíš do výběrového řízení přihlásí také. "Uvažuji o tom. Ještě mám čas do 26. ledna, ale dělám to už několik let, takže nejspíš ano," potvrdil QAPu Marek Šilhan.

Zájemci mají čas právě do posledního lednového pondělí, aby své přihlášky zaslali. Splnit musí hned několik přísných kritérií. Mimo jiné musí mít vysokoškolské vzdělání magisterského oboru, věk minimálně 21 let nebo například minimálně tři roky praxe při koordinaci veřejného pořádku. Trestní bezúhonnost a další povinná kritéria podle zákona o obecní policii jsou samozřejmostí (podrobnosti najdete na stránkách www.mpplzen.cz).

Marek Šilhan byl velením městské policie pověřený na jaře roku 2013. Tehdy nahradil jako zástupce Antonína Šturma, který neprošel zkouškami na ministerstvu vnitra. Antonín Šturm byl velitelem od poloviny roku 2010, kdy vystřídal Luďka Hosmana. Ten pro změnu odstoupil z funkce v souvislosti s kauzou opsaných bakalářských prací na Právnické fakultě v Plzni.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství