Strážníci obsadí bary i hospody v Plzni! Dohlédnou také na parky a okolí škol

25.06.2019 8:58

Konec školního roku bude v Plzni pod dohledem strážníků. Ti chystají speciální kontroly v barech, ale také v parcích a v okolích škol. Zaměří se na školáky a testy na alkohol!

IMG_5075

Závěr školního roku je tradičně pod dohledem nejen policejních hlídek, které se soustředí zejména na dopravu v okolích škol, ale také pod dohledem městské policie.

Hlídky strážníků budou i letos ve velké míře obcházet nejrůznější místa a jejich cílem budou hlavně testy na alkohol u školáků a teenagerů. "Poslední den školního roku se letos hlídky strážníků zaměří na zvýšenou kontrolu požívání a podávání alkoholu dětem a mladistvým. Středem jejich pozornosti nebudou jen zábavní kluby, bary a restaurace, ale také parky v okolí škol a další odpočinkové oblasti, kde se nezletilí po vyučování scházejí, mnohdy s lahví alkoholu v ruce," potvrdila mluvčí strážníků Jana Pužmaqnová.

Z praxe strážníci znají i případy, kdy popíjení mladistvých skončilo převozem do nemocnice. Naposledy museli zasahovat o uplynulém víkendu na festivalu u Boleváku. Totálně namol se tam opila nezletiletá dívka. "Dívenku našel ležet u cesty kolemjdoucí a informoval strážníky. Hlídka okamžitě zalarmovala zdravotnický dozor a běžela jí na pomoc. Dívenka ztrácela vědomí.  Podle kamarádky měla požít alkohol, a protože se necítila dobře, měla si vzít lék na bolest. O události byla informována matka nezletilé a zpraven následně OSSPOD. Dechová zkouška prokázala přítomnost 0,45 promile alkoholu v dechu.  Záchranáři dívku transportovali do zdravotnického zařízení," říká k jednomu z nejnovějších případů mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24