QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Středisko Víteček řeší další krizi. Auto pro handicapované je na odpis - FOTKY

23.03.2019 15:04

Vichřice, která řádila před týdnem na Tachovsku poničila spoustu míst, lesů i budov. Své o tom ví i Středisko Víteček v Černošíně. Na jejich osmimístní svozový vůz se vyvrátil smrk.

auto2
auto2auto1auto3auto4

Se stálou smůlou se musí potýkat černošínský Víteček. Když už se dává dohromady po loňské finanční krizi, stihla je další rána.

Při poslední větrné bouři spadl u jejich Střediska Víteček na parkoviště velký smrk, přímo na dvě vozidla. Jedno osobní zůstalo nepoškozené, ale druhé, takzvané svozové auto pro osm handicapovaných je poničené a podle slov manažera Vítečku Jiřího Kalisty už i odepsané. „Je to rána. Byl tu pojišťovák, a rovnou řekl, že vzhledem ke stavu vozidla nemá smysl jej už opravovat. Pro nás je ten vůz strašně důležitý, vozíme s ním denně do střediska osm handicapovaných dětí a vzadu ještě mám dvě místa na vozíčky. A teď jsme bez auta,“ je z celé situace nešťastný Kalista.

Kvůli provozu muselo vedení sáhnout po provizorní možnosti. „Zatím jsme si jedno velké auto půjčili a teď se poptáváme po nějaké dotaci na možnost leasingu, nebo nějakého pronájmu vozidla. Možná nám vyjde vstříc Místní akční skupina, ale zatím je vše v jednání. Snad to dobře dopadne,“ uvedl Kalista.

Martina Sihelská

Foto: archiv Víteček
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24