Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Žena zkolabovala na Rokycanské! Život jí zachránil policista v civilu, FOTO

01.08.2013 14:32

Neuvěřitelné štěstí měla důchodkyně, která zkolabovala přímo na rušné Rokycanské v Plzni. Život jí totiž zachránil policista, který jel náhodou kolem na nákup. Šlo přitom o vteřiny, žena už nejevila známky života!

Až neuvěřitelné štěstí měla důchodkyně, která zkolabovala přímo na ulici na Rokycanské v Plzni. Čirou náhodou jel totiž okolo jeden z plzeňských policistů a jakmile viděl hlouček lidí na ulici, okamžitě šel zjistit, co se děje. Lidé stáli nad ženou, která nejevila známky života!

"Plzeňský policista praporčík Daniel Karlík, který je služebně zařazen na Městském ředitelství policie Plzeň, na obvodním oddělení Plzeň-střed, se ve svém volnu vydal svým vozem na nákup. Cestou si všiml hloučku lidí, proto neváhal a přibrzdil. Chtěl zjistil, co se na ulici děje. Uvnitř hloučku ležela starší paní," popisuje drama mluvčí policie Ivana Telekešová.

V tu chvíli už jeden ze svědků události volal záchranku. Nikdo ale ženě přímo pomoct nechtěl, do resuscitace se nikomu zrovna moc nechtělo. "Policista ale nezpanikařil a zachoval se profesionálně. Okamžitě zahájil oživovací pokusy, které byly naštěstí úspěšné. Zahájil nepřímou srdeční masáž a dýchání z úst do úst. Po zhruba dvou minutách žena začala chroptět a dýchat sama. Policista ale v resuscitaci pokračoval až do příjezdu rychlé záchranné služby. Poté paní předal do péče záchranářům," dodává policejní mluvčí.

Ani tím ale zásah mladého policisty neskončil. V hloučku lidí totiž bezradně postával i manžel zkolabované ženy. "Policista se postaral i o něho. Pomohl mu zavolat synovi a svým vozidlem jej odvezl domů," uzavírá rodinné drama Telekešová.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT