06.05.2024 18:50
06.05.2024 17:48
Práce na opravě silnice ve Vysoké Libyni jsou v plném proudu - FOTKY
Po zimní přestávce se s v březnu začalo zase naplno pracovat na opravě silnice I/27 ve Vysoké Libyni a jejím bezprostředním okolí. Práce probíhají za úplné uzavírky.
06.05.2024 16:45
Křišťálový unikát i tisíce let staré duby. V muzeu Depo Moto Art je k vidění unikátní výstava - FOTKY
V Depo Moto Art v Plzni jsou aktuálně k vidění samé unikáty! Nahlédněte do něj s QAPem.
Stylový letní oběd! Zapečená cuketa s bramborami, slaninou a smetanou nadchne
Nechce se vám v létě vyvařovat omáčky? Letní zapečenou cuketou s bramborami, slaninou, parmazánem a smetanou rozhodně nadchnete i ty mlsnější strávníky!
Na přípravu budete potřebovat:
2 cukety
8 brambor (průměr podobný průměru cukety)
1 smetany raději tučnější
150g slaniny
3 větší stroužky česneku
3PL najemno nastrouhaného parmazánu
čerstvý tymián
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory ve slupce chvilku předvařte, stačí tak 7 minut. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky silné cca 0,5cm, stejně tak syrovou cuketu. Plátky osolte. Slaninu nakrájejte na obdobně velké, ale slabé plátky.
Všechno střídavě vyskládejte za sebou do pekáčku a posypte tymiánem. Do smetany najemno nastrouhejte parmazán a česnek a osolte. Smetanou vše v pekáčku zalijte, tekutiny by mělo být tak 1,5 - 2cm. Vložte do trouby rozpálené na 180°C - 200°C a pečte dozlatova.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.