Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ochlazení přinese i náledí! Meteorologové vydali výstrahu

14.01.2019 13:52

Český hydrometeorologický ústav v pondělí vydal novou výstrahu. Ta se tentokrát týká náledí. Varování platí kompletně pro celý Plzeňský kraj až do úterý.

5

Zejména řidiči by se měli mít opět hodně na pozoru. Meteorologové opět varují kvůli nástrahám počasí. Tentokrát by mělo dělat problémy náledí.

Už v průběhu pondělního odpoledne se bude ochlazovat a podle všeho to bude hodně klouzat. "Lokálně se bude vytvářet náledí nebo zmrazky po předchozím dešti nebo tání sněhu," upozorňuje Český hydrometeorologický ústav. Výstraha platí kompletně pro celý Plzeňský kraj, a to od pondělní 17. hodiny až do úterní 10. dopolední.

V noci bude v regionu panovat proměnlivá oblačnost, místy s občasným sněžením nebo se sněhovými přeháňkami. Teploty klesnou ke zhruba -3 stupňům.

V úterý bude oblačno až zataženo, na většině území se bude vyskytovat občasné sněžení, později odpoledne v nižších polohách půjde o srážky smíšené nebo dešťové. Teploty se přes den udrží mezi 1 a 4 stupni. Pro změnu by to mělo opět dost foukat a na horách se tak mohou objevovat sněhové jazyky.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT