Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nové posily Viktorky čeká v týmu tvrdá práce

16.07.2012 14:49

Nové posily FC Viktoria Plzeň stoper Lukáš Hejda a obránce Martin Zeman vědí, že nemají pozici ve Viktorce jednoduchou. "Konkurence je velká, ale to všude," prohlásili.

Zeman a Hejda, foto FC Viktoria Plzeň

Nové posily FC Viktoria Plzeň stoper Lukáš Hejda a obránce Martin Zeman se nedávno připojili k týmu a na pondělní předsezonní tiskovce přiznali, že o dobrou pozici v mančaftu budou všemi silami bojovat.

Nový stoper Viktorky Lukáš Hejda mohl ze Sparty odejít také do Příbrami, volba nakonec padla na Plzeň. "Do Plzně jsem chtěl jít, hraje se tu pěknej fotbal, kterej se mi líbí. Chtěl jsem hlavně pryč ze Sparty," prohlásil Lukáš Hejda a pokračoval: "Ve Spartě byla další šance hodně malá, tady ji cítím určitě větší."

"Jsem stoprocentně připraven, všechno je v pohodě," řekl ke svému zdravotnímu stavu a na otázku, jak si věří v plzeňské konkurenci tří velice kvalitních stoperů, odpověděl: "Konkurence je všude a tím, že jsem přišel až ke konci, tak si budu muset nejspíš na šanci počkat, uvidíme. Porvu se o to. Možností zatím moc nebylo, abych se ukázal. Takže na tréninku... trenér chce, aby to bylo spíš kombinační."

"Minulý týden ve čtvrtek jsem měl letět na soustředění do Holandska a ještě ten den se ozvala Plzeň, takže hned jak se ozvala, jsem všechno přehodnotil," řekl záložník Martin Zeman. "Určitě je pro mne lepší jít do Plzně, budu víc na očích a mohl by zas stoupnout můj kredit. Beru to jako obrovskou příležitost znovu se zvednout a nakopnout svoji kariéru a myslím, že Plzeň je ideálním klubem, ve kterém by to mohlo dopadnout."

V kabině Viktorky má Zeman spoustu bývalých spoluhráčů. "Se všemi se Sparty jsem v Áčku začínal, ve Spartě třeba nedostali tolik příležitostí, ale ve Viktorce ukázali, že jsou to fakt fotbalisti a dostali se tam, kde jsou. Byl bych jedině rád, kdyby se mi to povedlo taky!"

Pozici ve Viktorce mají nováčci náročnou

"Musím na sobě zamakat, neabsolvoval jsem celou přípravu tak, jak bych si představoval," poznamenal Zeman a dodal, že důvody propradu své slibně se rozvíjející kariéry vidí několikery. "Názorů na to je spousta..., že mi ´ruplo´ v bedně, jak se říká, že jsem to neunes.... Navenek to možná tak vypadá, ale lidi v mém okolí, který mě znaj a vědí, jaký jsem, si to určitě nemyslej. Nevím, co bych na to řekl, jsem naprosto v pohodě, že to někdo vidí jinak, mě mrzí. V nějakém tom mém rozletu, ve kterém jsem byl před dvěma rokama, mi nedopadl přestup ze Sparty a bohužel od té doby se to nějak táhne."

Zeman také dodal, že nejdůležitější pro něj je, že ho v týmu chce trenér Vrba. "To je myslím důležitý pro každýho fotbalistu, když si ho vyžádá trenér."

Foto: FC Viktoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte