Auto CB ŠKODA nový SUPERB

40letý muž vykrádal ordinace, chtěl léky, recepty i peníze

28.04.2011 8:28

Zloděje, který se specializoval na lékařské ordinace, chytili policisté. 40letý muž vykradl dvakrát polikliniku v Tachově a způsobil celkové škody za více než 130 tisíc korun.

40letý muž z Tachovska vykradl opakovaně tachovskou polikliniku. Zanechal po sobě škody za více než 130 tisíc korun.

"Na konci října 2010 vnikl muž do budovy polikliniky na Tachovsku. Nejdříve vyrazil dveře do místnosti pro správce budovy, odkud vzal klíče od ordinací, ale ty pak nepoužil. Zaměstnanci je našli ležet pohozené v budově. Dveře od jedné ordinace vyrazil a celou ji prohledal. Zaujaly ho drobné mince ve výši 500 korun. Při prohledávání místnosti otevřel i lednici, ve které byly uschované léky a tím, že dveře zpátky nezavřel, došlo k jejich znehodnocení. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na více než 8 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Martina Korandová s tím, že muž vnikl ještě do další ordinace a z pokladny odcizil 2 tisíce korun. "V polovině března 2011 se vloupal znovu do toho samého domu. I tentokrát odcizil svazek klíčů. Těmi si odemkl tři místnosti. Lékaři nahlásili krádež pokladen, ve kterých bylo téměř 5 tisíc korun, receptů a různých opiátů. Poté prohledal ještě několik ordinací, z těch ale nic neodcizil. Muž z Tachovska způsobil svým jednáním škodu za více než 122 tisíc korun."

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování 40letému zloději z Tachovska už v těchto dnech předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny krádež, poškození cizí věci a pokračujícího přečinu krádež.

Foto: Wikipedia

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT