Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Akademický senát právnické fakulty zvolen, Eliáš není nadšen výsledkem voleb

01.04.2011 10:50

Akademický senát právnické fakulty v Plzni je zvolen. Přinášíme vám předběžné výsledky. Karel Eliáš však tvrdí, že s výsledky voleb není spokojen. "Akademická obec má, co chtěla," uvedl.

univ_celek_II

Právnická fakulta už zná výsledky voleb do Akademického senátu, které se konaly 29. a 30. března 2011. Jak dopadly a co si o volbách myslí předsedkyně volební komise Zuzana Horská a exproděkan Karel Eliáš?

Volby do Akademického senátu, který by měl být podle všeho reformní a má před sebou těžké úkoly jako například reakreditace fakulty na bakalářské i magisterské studium, proběhly ve dnech 29. a 30. března a byly zajímavé především vysokou účastí ze stran učitelů. "Oproti posledním volbám byla účast vysoká a to hlavně v učitelské části. Tam šlo o téměř 88%. V části studentské byla účast také vysoká a to 38,4%," prohlásila spokojeně předsedkyně volební komise Zuzana Horská. "Volby byly transparentní a jejich průběh byl naprosto srovnatelný s volbami do parlamentu nebo senátu." Podle Horské se dokonce místy i tvořily fronty na hlasovací lístky v řadách studentstva. To bylo ovšem závislé na skončení přednášek.

"Nyní běží týdenní lhůta na podání námitek k výsledkům voleb. Po jejím uplynutí musí do 14 dnů volební komise vypracovat výsledky," uvedla Horská s tím, že toto by mělo být 20. dubna.

Co na volby exproděkan Karel Eliáš?

Ten se výsledkem voleb není příliš spokojený. "Studenti dali najevo ve své části, že reformy chtějí, ale o učitelské části mám pochybnosti. Jsou tam lidí, kterým bylo dokázáno, ž ve své funkci selhali," myslí si Karel Eliáš. "Nechápu odvahu těchto lidí, že znovu kandidovali."

Výsledky voleb

Sám Karel Eliáš skončil jako náhradník na 2. až 3. místě s 35 hlasy. Petr Bezouška se 34 hlasy je jako náhradník na pozici 4. až 5. Náměstek ministra spravedlnosti František Korbel dostal 26 hlasů, Daniel Telecký 19 hlasů.

Konkrétní předběžné výsledky najdete na stránkách právnické fakulty.

Exděkan Eliáš také popřel, že by existovaly na fakultě jen dva proudy příznivců. Podle něj jde o proudy tři. jsou to příznivci bývalého vedení kolem p. Kindla a Zachariáše, pak ti druzí a také třetí skupina lidí. Ti jsou neutrální, chtějí mít svůj klid a do ničeho se nemontují.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství