Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klatovská "Zemědělka" oslaví 140 let zabijačkou a koňským spřežením

20.11.2012 20:41

Významné jubileum oslaví v pátek 23. listopadu Střední škola zemědělská a potravinářská v Klatovech. Přijďte oslavit společně se školou 140 let její existence tradiční českou zabijačkou!

Klatovská Zemědělka letos oslaví významné jubileum – oslaví 140. výročí svého založení. A oslavy budou jak se sluší a patří v režii jejích studentů. Chystá se domácí zabijačka v podání studentů-řezníků, dobroty z rukou pekařů a cukrářů i umění barmanů a kuchařů.

Oslavy 140. výročí Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech budou probíhat v pátek 23. listopadu v době od 8.00 do 16.00 hodin společně se Dnem otevřených dveří v prostorách školy. Vyvrcholí pak selským průvodem v dobových kostýmech, koňským spřežením a kočáry po městě.

"Tato akce bude spojovat historii se současností naší školy," uvedl ředitel školy Ing. Vladislav Smolík.

Zástupci široké veřejnosti, kteří se přijdou na oslavy podívat, budou mít možnost prohlédnout si nejen prostory školy, ale i řemeslné výrobky a dovednosti studentů.

"Své odborné znalosti předvedou také žáci oboru agropodnikání, veřejnosprávní činnost a ekologie a životní prostředí. Návštěvníci budou moci také navštívit Centrum odborného výcviku, které v sobě zahrnuje restauraci, penzion, cukrářství a pekařství Na Zemědělce," prozradil dále ředitel Smolík.

Během dne připraveny stánky s ukázkami regionálních potravin. Na nádvoří školy bude k vidění nejen nejmodernější zemědělská technika, ale i historické stroje. V prostorách školy bude možné shlédnout historická tabla žáků, almanachy, knihy a historické dokumenty školy.

V sále školy proběhne výstava a přednášky o Františku Machníkovi, bývalém řediteli školy a zároveň tehdejším ministru obrany. Tato přednáška, určená pro veřejnost, se bude v sále školy konat od 14.30 hodin.

K vidění bude také ukázka činnosti Sboru selských jízd Jana Žižky z Trocnova.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství