Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Opilci zaměstnávají strážníky. Riskují své životy na silnicích

10.02.2017 19:54

Výjezdy strážníků na pomoc opilcům jsou na denním pořádku. Cizinec si ustlal uprostřed silnice v Radčické ulici v Plzni. Další muž pod vlivem alkoholu se válel v Sulkovské ulici mezi projíždějícími auty.

dech

Dvě dramatické události, ve kterých hráli hlavní roli opilci, řešili během jediného dne strážníci v Plzni.

"Opilý cizinec ležel uprostřed silnice v Radčické ulici, na nohy se postavil teprve, když hlídka přijížděla na místo.  Z třiadvacetiletého muže táhl alkohol a působil dezorientovaně. Dechovou zkouškou mu byla naměřena hladina alkoholu  1,05 promile. Jelikož v důsledku alkoholového opojení neovládal své jednání a hrozilo, že by mohl svým chováním bezprostředně ohrožovat svůj život a zdraví, rozhodli se strážníci, že ho převezou k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice,“ popisuje událost mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Ve druhém případě zamířila hlídka do Sulkovské ulice, kde manželský pár našel na vozovce dalšího opilého muže. "Protože hrozilo, že bude zraněn projíždějícími vozidly, usměrňovali do doby příjezdu hlídky dopravu. Opilý čtyřiatřicetiletý muž měl viditelné zranění nad okem a odřené dlaně na obou rukou.  Na místo proto dorazili ještě záchranáři, aby si ho následně převzali k dalšímu ošetření a převezli ho do zdravotnického zařízení,“ dodává mluvčí. Jak ke svému zranění přišel, si opilec vůbec nepamatoval, vzpomněl si jen na to, že na Valchu přijel autobusem městské hromadné dopravy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství