Teplé počasí láká rybáře k vodě. Policisté kontrolují dopravní situaci u přehrady

21.05.2022 15:29

Litický břeh přehrady slouží k rekreačním účelům nedaleké chatové a rekreační oblasti Valcha. Celkově je přehrada velmi dobře zarybněna a je hojně navštěvována rybáři.

fishing-g6e9998ea9_1920

Rybáři často parkují také v úseku mezi Bory a Valchou. Auta stojící na kraji silnici jsou často špatně označena, ve tmě nejsou vidět. Policisté se proto zaměřili na kontrolu tohoto úseku. "Zdejší orgán Policie ČR se pokusil pozitivně ovlivnit dopravní situaci v okolí Litické přehrady v úseku mezi Plzeň Bory a Valchou v ul. Dobřanská, kdy se hlídky dopravního inspektorátu Plzeň město aktivně věnovaly nesprávnému parkování rybářů a dále z jejich strany údajné osazení DZ "Pozor Děti"  a to přesně ve dnech: od 27.4.2022 do 20.5.2022 v nepravidelných časech od 07.00 do 19.00 hodiny," uvedl inspektor Městského ředitelství Policie ČR Josef Hezina.

I nadále se budou policisté snažit tomuto místu věnovat, stejně jako dalším mnoha podobným podnětům tohoto charakteru. "Bohužel k personálnímu stavu a dalším důležitým úkonům v rámci služby, jako je šetření trestné činnosti, eskorta osob, šetření dopravních nehod, zajištění míst dopravních nehod, zajištění kulturních a sportovních akcí, zajištění průjezdu na křižovatkách, budeme na dané místo vysílat hlídky nepravidelně. Taktéž bylo ze strany Policie upozorněno vedení MP s ohledem k výkonu činnosti na předmětném místě," dodal Hezina.

Foto: ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24