Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zloděj vybílil auto za sedm minut! Policie varuje před zloději

06.04.2016 8:29

Policie znovu apeluje na řidiče v souvislosti s vykrádáním aut. "Narůstá i počet případů, kdy není zcela zřejmé, jakým způsobem se pachatel do vozu dostal," říká mluvčí policie.

nahlášená bomba Schwazrova ulice foto QAP (16)

Policisté znovu varují řidiče kvůli vykradačům aut. V mnoha případech totiž řidiči do vozidel zloděje přímo lákají. Nejen tím, že nechávají v autech dokonce peníze nebo cenné věci, ale i tím, že auta například nezamknou nebo nezapnou zabezpečení.

Žebříček oblíbených objektů, po kterých vykradači aut jdou, zůstává v posledních letech celkem neměnný. Cílem zlodějů jsou autorádia, GPS navigace, kabelky, tašky, ale také méně cenné věci, které jsou hned vidět. Policie ale varuje, že zároveň přibývá případů, kdy není úplně jasné, jak k vloupání došlo.

"Narůstá i počet případů, kdy není zcela zřejmé, jakým způsobem se pachatel do vozu dostal, neboť vozidlo nevykazuje žádné známky násilného vniknutí. Mnohdy zlodějům nahrávají sami majitelé či provozovatelé vozidel, kteří vůz zapomenou zamknout nebo jej sice zabezpečí, ale nezaktivují dnes již tak běžná zabezpečovací zařízení, například zvukové alarmy," říká mluvčí plzeňských policistů Hana Štefflová.

Zloděj vykradl aut za sedm minut, šofér nezamkl...

Příkladem za všechny je nejspíš aktuální případ, který řeší policisté v Plzni na Slovanech. "Neznámý pachatel využil kolem desáté hodiny večer nestřežené chvilky a z vozu tovární značky Ford, který ponechal jeho majitel zaparkován na náměstí Generála Píky v Plzni, odcizil pánskou látkovou kabelku s kasírtaškou, v níž bylo uloženo deset tisíc korun, osobní doklady poškozeného a doklady od vozu. Navíc si odnesl i elektronickou čtečku knih," vypočítává škody policejní mluvčí s tím, že právě v tomto případě řidič nechal auto odemčené. To, že odešel jen na pár minut, zloději naprosto stačilo. 

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT