Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

22.05.2024 20:15

Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov

Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním

Je barvení vlasů tak škodlivé nebo jsou už barvy dnes zdravé?

10.06.2010 18:30

Zajímá vás, jak si nechat obarvit vlasy, jaké frčí střihy nebo jestli barvení opravdu tak škodí? QAP se vydal za kadeřnicí Silvou, aby nám zodpověděla pár otázek.

Pro každou ženu je velmi důležité vypadat skvěle. Hodně o vás vypoví váš účes. Proto se QAP vydal za odbornicí, jak jinak než zkušenou kadeřnicí. V malém, útulném kadeřnictví mě přivítala usměvavá Silvie. Zeď jejího salónku zdobí certifikáty, které dokládají odbornost, která je pro správné kadeřnice důležitá. Kávičku na uvítanou jsem dostala a můžeme se vrhnout na to, co nás zajímá.

Usměvavá kadeřnice pracuje i při rozhovoru, zrovna ´tématicky ´dělá trvalou ženě ve zralém věku. Takže jak je to s barvením a jaké jsou dnešní, moderní barvy? Silvie odpovídá........

Určitě je rozdíl mezi barvami, které se používají nyní a před třeba deseti lety, je možné definovat škodlivé látky, které dnešní barvy nemají?
"Myslím,že dnešní barvy obsahují mnohem menší množství amoniaku a hlavně mají pěstící složky,které vyživují vlas od kořínku až ke konečku."
Myslíte si, že opravdu může existovat taková barva, která neškodí ale posiluje vlasy tak, jak tvrdí v reklamě?
"Televizní reklamy jsou nadnesené. Vlasy modelek jsou nasvícené a vyretušované. V žádném případě neudělá barva z drogerie takový efekt. Samozřejme existuje barva,která je opravdu vyživující. Neobsahuje žádný amoniak na rozdíl od permanentní barvy se sice vymývá a nekryje 100% šedivý vlas, ale naleskuje a vyživí."
Jak často byste doporučila opakovat barvení?
"Pravidelnost barvení je závislá na tom,  jak často si zákaznice myje vlasy, sluneční záření a typ vlasu také hrají svou roli. Nejčastěji je však doporučováno v rozmezí 6-8 týdnů."
Vlasy určitě víc poškozuje odbarvování, proč? A je odbarvený vlas narušen trvale?
"Odbarvováním se z vlasu odstraní jeho přirozený pigment a tím je vlas zeslabený, pokud však zákaznice používá správnou péči na tyto vlasy, je vše v pořádku."
Myslíte, že kadeřnice by měly, tak jako Vy, pravidelně navštěvovat kurzy, které jim dodají nové znalosti o barvách a trendech?
"Rozhodně je to minimálně dvakrát za rok důležité. Je třeba se neustále zlepšovat a sledovat nové trendy, jak ve střizích tak v barvení."
Dělá se dnes ještě trvalá nebo je to spíš znak dob minulých?
"Většina mých zákaznic, které vyžadují trvalou, jsou starší dámy. Těm mladým, které by trvalou chtěly, to rozmluvím a doporučím jim raději nový a lépe vyhovující střih."
Je trvalá horší pro vlasy než barva, pokud ano, proč?
"Nejsem jejím příznivcem, určitě je ale dnešní složení trvalé ondulace mnohem šetrnější než dříve."
Doporučila byste zákaznici po trvalé ještě s odstupem i barvení?
"To rozhodně závisí na kvalitě a síle vlasu."
Jaké barvy podle vás nejvíc letí nebo Vy nejvíc „prodáváte“ ?
"Tmavovláskám se nejvíce líbí čokoládové(mokka) odstíny a medové melíry. Blondýny chtějí nejčastěji platinovou."
Jaký je módní trend ve střihu, krátké nebo dlouhé vlasy?
"Asi spíše delší vlasy, ale dnešní vlasová moda je spíše rozmanitá. Frčí vše."
Myslíte si, že se české ženy řídí více trendy nebo myslí na svoje mnohdy trápené vlasy?
"Spousta žen si nechá poradit, jaký účes by pro ně byl nejlepší, ale najdou se i takové které chtějí za každou cenu mít dlouhé vlasy i když nevypadají zdravě a hezky."
Máte určitě zákazníky i mezi muži, zajímají se podle vás i muži dnes více o svůj vzhled?
"Mladým mužům, tedy alespoň většině z nich, záleží na vzhledu."
Pociťujete nějakým způsobem ekonomickou krizi tak jako třeba kosmetické salony nebo nehtařky?
"Zatím naštěstí krizi nepociťuji, vlasy jsou dost důležité u celkového vzhledu a stříhat se musí."

Z rozhovoru je jasné, že nejen ženy si potrpí na krásné vlasy a opravdu dobrý kadeřník musí umět poradit a nebo rozmluvit špatný střih či barvu. Takže QAP vám doporučuje pečlivě vybírat salon a především běžte tam, kde máte doporučení a také používají kvalitní prostředky. Ne vždy je cena zárukou kvality.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT