Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Je to překvapivé, ale bojim se pejsků, říká Zdeněk Srstka

21.06.2011 13:55

Na akci Psí den, kterou pořádal v Borském parku centrální obvod, byl, kromě pejsků, hlavní hvězdou také herec a kaskadér Zdeněk Srstka. QAP ho pro vás vyzpovídal a zjistil, že se moderátor pořadu Chcete mě? bojí psů!

IMG_8336

Herec, kaskadér a moderátor pořadu Chcete mě?, Zdeněk Srstka se jako porotce účastnil začátkem června Psího dne, který pořádal v Borském parku v Plzni centrální obvod. QAP pro vás Zdeňka Srstku vyzpovídal.

Jaký je Váš vztah k Plzni?

"Já jsem tady v roce 1956 až 1958 vojákoval na Borech. nejdřív jsem byl u tankánů. A to jsem tady, tehdá tu byla Dukla Plzeň, hájil barvy vojáků ve vzpírání. Mám tady na to období nádherný vzpomínky. Třeba mě armáda vyslala na první spartakiádu spřátelených zemí, ty byla v Lipsku. A tam jsem skončil druhej. Takže jsem hned tady dostal vyznamenání. Pak jsem jel na mistrovství republiky, to jsem vyhrál a dostal jsem desátníka. Pak mě vyslali na mistrovství Evropy, tam jsem byl třetí a dostal jsem četaře. A když jsem se vracel do kasáren, ti frajeři, mazáci, co mě tady tepali, zůstali jen vojíni a já přijel jako četař. To čubrněli...a museli mě zdravit...tak takový já mám vzpomínky na Plzeň."

Takže armáda Vám přesto neučarovala?

"No, chtěl jsem tady zůstat, zvažoval jsem to. Ale pak jsem si řekl, že v Praze mam rodinu a kamarády, takže jsem se vrátil a armádu nechal být. Ale armáda jako taková musí být, musí existovat, ti kluci jsou třeba."

Vzpomenete na svůj tehdejší život v Plzni?

"Vzpomínám si, jak jsme chodili s klukama třeba tancovat do Svazáčku. Ale jak tam ženský viděly tu uniformu, moc si nás nevšímaly. Tenkrát na uniformy neletěly, to ne."

Jak jste se vlastně dostal k práci se zvířaty?

"Byla to náhoda. Hrál jsem ve filmu, kde jsem cvičil silvestrovskou estrádu s pejsky. A mně se to nějak zázračně povedlo secvičit, ty rasy a ty psy. No a pak jsem jen tak pronesl, jestli se vám nějaký ten pejsek líbí, je váš.... a do deseti dnů byli ti pejsci rozebráni. A tak jsem dostal punc toho, co to se psy umí. Paní Marta Kubišová mě oslovila, potřebovala pomoc s natáčením pořadu."

Máte doma nějaké zvířátko?

"Jasně, že mám. Mám amerického buldoka, ten má 51 kilo. Pak mam kocoura, toho mi tam někdo hodil přes plot. Tak mu řikám, pojď, dám ti něco lepšího na zub. A on se už u mě zabydlel. Říkám mu Garfield. Ale tak tlustej, jako ten filmovej Garfield, neni. Je milionovej, poslouchá, neškrábne a v noci se toulá venku."

Je nějaké zvíře, kterého se bojíte?

"Možná vám to přijde divné, ale bojim se pejsků. Ono u těchhle pejsků, se kterými pracuju, nikdy nevíte, co prožil a tak ani nevíte, jak se zachová, co mu člověk udělal. Nejdřív všem řikám, poznejte ho a pak s nim přijďte na vodítku. No a pak když přijdou, počkám, až si mě očuchá a když do mne ťukne tim čumáčkem nebo mi počurá nohu, tak vim, že jsme kamarádi. Jinak mi ale žádné zvíře není protivné. Točil jsem s hadama, slonama, takže mě nic nepřekvapí. Mám ale k nim respekt. Líbí se mi třeba nosorožci, to jsou tvorové. Když se rozběhne dvoutunovej kolos.."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství