QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tipy na víkend! Kam vyrazit 3. - 4. srpna

01.08.2019 10:46

Víkend klepe na dveře a my vám přinášíme přehled akcí v našem regionu. Můžete se těšit na hudební festivaly, které rozezní celou Plzeň nebo si můžete na vlastní kůži vyzkoušet nejrůznější středověká řemesla.

 

 

 

 

 

IMG_8525

Sobota 3. srpna

Bolevák Music Fest - Ostende Bolevecký rybník Plzeň, akce začíná ve 12:00 a potrvá dlouho do rána druhého dne. Fanoušci taneční hudby se mohou těšit na české i zahraniční interprety, a to například na Richarda Raynoldsa, Maireea, George da Housea a mnoho dalších.

Železnorudské slavnosti - v Železné Rudě probíhají už od pátku tradiční slavnosti, ještě po celou sobotu vás čeká program. Začátek je ve 13 hodin, akce probíhá na parkovišti u cukrárny Charlotte.

Zahradní slavnost na zámku Nebílovy - program bude probíhat od 13:00 do 18:00 v areálu zámku. Máte jedinečnou možnost spatřit ukázky nejrůznějších řemesel s možností nákupu výrobků, nebudou chybět ani tvořivé dílny.

Vázání vorů a plavba po Vchynicko - Tetovském kanálu - 10:30 - 15:00, Rechle u Modravy. Dozvíte se zajímavosti z historie
dřevařství na Šumavě. Ukázka vázání vorů, ukázka starých řemesel a plavení dřeva po Vchynicko – Tetovském plavebním kanálu.

Drátování na hradu Rábí - po celý víkend od 10:30 do 17:00 hodin, na velkém nádvoří uvidíte staré řemeslo a sami si můžete vyzkoušet si dovednost našich předků.

New Orleans Parade - zažít jedninečný neworleánský průvod na vlastní kůži můžete teď v Plzni. Průvod započne v 16:05 na náměstí Republiky a bude namířeno přes Riegrovu ulici k Měšťanské besedě.

IV. Mezinárodní dixielandový festival Plzeň - pokud jste milovníci jazzové hudby, tohle je festival přímo pro vás. Zazní například Old Time Memory Jazzband nebo The Dixie Hot Licks. Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy (za nepříznivého počasí v interiéru budovy) od 17:00.

Večer pro klášter Chotěšov - přijďte poznat krásy kláštera a užít si kvalitní muziku, a tím přispějte na zviditelnění tohoto kulturního dědictví národa. Akce začíná od 14:00 v areálu kláštera. Vystoupí Pilsen Queen Tribute Band, Tabasker, AdolphoGang a další. Mimo jiné se také můžete těšit na divadelní vytsoupení, přednášky, prohlídky a ani program pro děti nebude chybět.

 

4. srpna

Pohádkové Velhartice - začátek 16:00. Kolotoč pohádek – dvě až tři pohádky spolu vzájemně propojené Vás za doprovodu živé hudby přivedou do světa loutek.

Dechová hudba Horalka pod vedením Josefa Kubalíka -akce se koná v Domažlicích na náměstí Míru od 20:00. Vstup zdarma.

Akce, probíhající celý víkend

Tachovské městské slavnosti - program najdete zde

Kašperskohorská pouť - užijte si pouťové atrakce v Kašperských Horách

Další víkendové tipy

Zámek Blatná - přijďte nakrmit daňky a užít si krásný zámecký park. Více informcí zde

Bayern Park - na tomto místě nenajdete nic jiného než plno zábavy, dobrého občerstvení a mnoho získaných zážitků. Více informací zde

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24