Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Legrační upozornění cestovek: Domorodci mohou být hluční!

03.08.2011 10:09

Ve smlouvách cestovních kanceláří můžete narazit i na docela zajímavé čtení. Některé cestovky totiž do svých smluvních podmínek zahrnují i legrační ustanovení, například upozornění, že personál v hotelu, kde se ubytejete, můžet být líný!

pláž Seychelly

Ve smlouvách s cestovkami možná i nevědomky odsouhlasíte líný personál v hotelu, chybějící mýdlo nebo nadměrný hluk na pláži, kde chcete odpočívat. Cestovky se tak snaží zabránit případným stížnostem!

"Je smutným faktem, že smluvní podmínky téměř nikdo, snad s výjimkou právníků spotřebitelského časopisu dTest, nečte. Pokud k tomu spotřebitele nepřiměla celá řada kauz, kdy byli zákazníci prostřednictvím obchodních podmínek napáleni, možná na jejich studování změní názor nyní," naznačil zajímavé pokračovaná právní poradce časopisu dTEST Jan Votočka a pokračoval: "V cestovních smlouvách naleznete i něco jiného než nepřehledná a někdy i neplatná ustanovení. Můžete se třeba dozvědět, že na pokoji nebude mýdlo, či že místní personál je línější a místní obyvatelstvo může na pláži nadstandardně hlučet."

Na těchto ustanoveních pochopitelně není nic nezákonného ani závadného. Jde pouze o způsob jejich zařazení do právního dokumentu, kterým smluvní podmínky jsou, jenž je poněkud nešťastný. "Smluvní podmínky jsou součástí cestovní smlouvy a zákazník s nimi při jejím podpisu vyslovuje souhlas. To dobré na tom je, že se alespoň při čtení nudného právního textu trochu pobaví," poznamenalá Votočka.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte