Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Češky jsou ve finále basketbalového mistrovství světa!

02.10.2010 20:34

Již podruhé jásala karlovarská aréna, kde běží mistrovství světa v basketbalu žen. Češky nejprve v pátek 1. října porazily obhájkyně Australanky a dnes se porvaly s týmem Běloruska a vyhrály 81:77.

Na mistrovství světa v basketbalu žen v Karlových Varech se jasně ukázaly české hráčky, že na ně netřeba zapomínat. Poprvé v pátek 1. října porazily obhájkyně titulu Australanky a v sobotu se popraly s týmem Běloruska. Ten o chlup porazily v prodloužení.

V neděli 3. října se Češky účastní finále basketbalového mistrovství světa a to od 20:00 hodin. Hrát budou s vítězem duelu USA - Španělsko.

Češky porazily Bělorusky rozdílem 4 bodů, ale měly to těsné, udělaly spoustu chyb hned od začátku zápasu.

"Udělali jsme spoustu chyb, už špatně jsme vstoupili do zápasu, špatně jsme bránili., ale pořád jsme si věřili. Pak jsme ale zbytečně faulovali. Naštěstí jsme to zvládli. Určitě na tom má podíl dlouhá a postivá příprava a také to, že jsme celou dobu věřili, že my na to máme," řekl bezprostředně po zápase trenér Blažek.

"Dneska jsme se hodně nadřely, projevila se dost únava. Ale zvládly jsme to. Věřily jsme, že na Bělorusko máme a že to nedopadne tak, jako v roce 2007, kdy jsme s nimi prohrály," konstatovala mpo zápase Eva Vítečková.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství