Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V hlavní roli alkohol! Plzeňští strážníci měli v neděli plné ruce práce s opilci

27.05.2024 19:10

V neděli 26. května měli strážníci plné ruce práce. Hned ve třech případech hrál výraznou roli alkohol.

v hlavní roli alkohol_Plzeň_0524MPP (2)
v hlavní roli alkohol_Plzeň_0524MPP (2)v hlavní roli alkohol_Plzeň_0524MPP (3)v hlavní roli alkohol_Plzeň_0524MPP (1)

V neděli v deset dopoledne přijal operační strážník na lince 156 oznámení o podnapilém muži, který na Palubě Hamburk obtěžoval hosty provozovny občerstvení.

“Na místo okamžitě vyjela hlídka, která zde nalezla mezi stoly spícího 45letého muže. Strážníci jej vzbudili a doporučili mu, aby si k poalkoholovému odpočinku našel vhodnější místo. Ve chvíli, kdy se muž sehnul pro svůj batoh, ztratil stabilitu a zřítil se přímo obličejem do ležícího jízdního kola,” popsala situaci Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Strážníci mu pomohli hned na nohy, odvedli ho služebnímu autu, kde mu prvotně ošetřili krvácející poranění v obličeji, která si pádem způsobil. 

“Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu vykázal u muže pozitivní hodnotu 2,26 promile. Přivolání záchranáři si dotyčného následně převzali do své péče a za asistence strážníka v sanitce byl převezen k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení,” dodala mluvčí.

Alkohol si při cestě Šumavskou ulicí dopřával v neděli před osmou hodinou večer také 57letý Plzeňan. Přitom narazil na hlídkující strážníky, kteří s ním ihned začali porušení městské vyhlášky zakazující konzumaci alkoholu na veřejnosti řešit. To se mu po chvilce znelíbilo, z místa odcházel a neodpustil si další popíjení alkoholu. 

“Ani opakované zákonné výzvy, aby se zastavil, nepomohly. Proto strážníci přistoupili k užití donucovacích prostředků. Jelikož i na zemi kopal zuřivě nohama a snažil se chytit strážníky za oblečení, na rukou mu zaklapla pouta,” uvedla Jana Pužmanová.

Když se muž zklidnil, nabídli mu strážníci ošetření drobných odřenin. Na místo dorazili záchranáři, od těch však pomoc odmítl. “Přestupky proti veřejnému pořádku s mužem dořeší místně a věcně příslušný správní orgán,” doplnila mluvčí.

Alkohol hrál roli i v další situaci, se kterou se museli v neděli strážníci potýkat. Jízdou bez rozsvícených světel po Slovanské ulici na sebe večer upozornil řidič Fordu. Strážníci si ho všimli a vydali se za ním. 

“Řidič po silnici kličkoval, přejížděl do protisměru, čímž dal jasně najevo, že není něco v pořádku. Hlídka se ho snažila se zapnutými majáky přimět zastavit, ale muž za volantem zprvu nereagoval. Zastavit se jej podařilo až v Částkově ulici,” uvedla mluvčí Městské policie Plzeň.Jana Pužmanová.

Pětapadesátiletý muž následně při kontrole přiznal požití alkoholu před jízdou, dechové zkoušce se však podrobit odmítl. Na místě si záležitost převzala k šetření Policie ČR.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství