Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Americký fotbal: Patrioti zvládli první zápas play off

08.07.2013 19:22

Plzeňský tým amerického fotbalu Pilsen Patriots nastoupil v prvním zápase play off proti Přerovu. Domácí zápas zvládli a čeká je 13. července semifinále.

DSC_5820
DSC_5820DSC_5837

V sobotu 6. července na hřišti ve Vochově nastoupil tým amerického fotbalu Pilsen Patriots proti týmu Přerov Mammoths ve čtvrtfinále play off České ligy amerického fotbalu. Domácí zápas zvládli i po nevydařeném úvodu...

Úvod zápasu se plzeňským vůbec nepovedl a Mamuti hned ve svém prvním drivu skórovali, když Martin Kvapil svým dlouhým během překonal plzeňské obránce a poslal Mamuty do vedení 6:0. Potvrzení za jeden bod nebylo úspěšné. Plzeňský útok hrál velmi nejistě, nedařilo se běhat ani házet. Zato útok Přerova hrál bez chyb a Evan Baun potrestal svým touchdownem chyby plzeňské obrany a zvýšil náskok na 12:0.

Hned v úvodu druhé čtvrtiny Martin Kvapil přidal svůj druhý TD a Mamuti vedli 18:0. Toto jako kdyby Plzeň nakoplo a začali hrát úplně jinou hru. Netrvalo dlouho a plzeňský runningback Pavel Tumpach svým TD snížil vedení na 6:18. Druhý dech chytla i plzeňská obrana a nedovolila Mamutům navyšovat svůj náskok. Plzeňský útok se zdál být úplně jiný, než ten v první čtvrtině a QB domácích Patrik Vainer přidal další TD, který Jiří Urban během za dva body potvrdil a snížil vedení Mamutů jen na čtyři body – 14:18. Ačkoli Mamuti dělali co se dalo, tak plzeňská obrana byla nekompromisní a držela je na uzdě. Minutu před koncem první poloviny Pavel Tumpach přidal svůj druhý TD a do přestávky šli Patrioti s vedením 20:18.

Třetí čtvrtina přinesla změnu taktiky na obou stranách a žádný z útoků dlouho nemohl najít recept na obranu soupeře. Až Petr Francl svým 46 yardů dlouhým během překonal obranu Mamutů. Tento TD ještě Jiří Urban potvrdil během za dva body a zvýšil vedení Patriotů na 28:18

Čtvrtá čtvrtina se nesla v podobném duchu jako třetí. Plzeňská obrana nedovolila Mamutům žádné ohrožení své koncové zóny a Jiří Urban svým TD navyšuje na 34:18. Mamuti hráli do konce, ale nepodařilo se jim překonat plzeňskou obranu. Tři minuty před koncem zápasu ještě QB Patrik Vainer dává touchdown a upravuje skóre na konečných 40:18.

Play off se hraje pouze na jeden zápas, takže tahle výhra pro Patrioty znamená postup do semifinále, které odehrají v sobotu 13. července od 16 hodin ve Vochově proti týmu Šumperk Dietos.

Foto: Jakub Mokrý, text: Jindřich Krisl

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT