Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

Bouřky zasáhly Plzeňský kraj, výstraha platí do večera

30.07.2023 15:19

Předpověď meteorologů se vyplnila, bouřky zasáhly Plzeňský kraj. Hasiči už mají plné ruce práce s popadanými nebo polámanými stromy a také s čerpáním vody.

4

Hasiči odstraňovali spadlé nebo popadané stromy. Zasahovali během neděle v Chrástu v ulici Pod školou, v obci Trokavec na Rokycansku, před polednem v Hojsově Stráži na Šumavě, vyjížděli k ostranění stromu i do plzeňské čtvrti Doudlevce, do Vejprnic a na další místa.

Vodu odčerpávali po celkých deštích v Plzni, vyjížděli během nedělního odpoledne do Táborské ulice a do ulice Lábkova ve Skvrňanech.

Výstraha před silnými bouřkami platí až do 22. hodiny v celém Plzeňském kraji. „Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek doprovázených přívalovými srážkami i kolem 30 mm, nárazy větru kolem 20 m/s a kroupami,“ informuje ČHMÚ.

K večeru mají bouřky ještě zesílit.

„Ve večerních hodinách bude v severozápadních Čechách zesilovat střih větru - bouřky zde budou o něco dynamičtější, zrychlí se jejich postup a - co je podstatné - mohou se ojediněle vyskytnout supercely, jejichž největší nebezpečí by byly kroupy," uvedl Český hydrometeorologický ústav aktuální informace.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT