Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Připravte si deštníky! Aktuální předpověď počasí pro Plzeňský kraj

30.07.2023 8:51     30.07.2023 13:06

Vítr, přeháňky, bouřky, oblačno i sluníčko, takové má být počasí v nadcházejících dnech. Pozor, na nedělní odpoledne vydal ČHMÚ varování před bouřkami.

FOTO_QAP_CZ (4)

V neděli bude na západě Čech oblačno. Déšť bude intenzivní hlavně behem dopoledne. Meteorologové předpovídají i bouřky. Teploty budou ale celkem vysoké, teploměr ukáže až 25 °C, na horách 18 až 21 °C. K večeru má oblačnost ubývat.

Pozor, v neděli platí výstraha před silnými bouřkami pro celý Plzeňský kraj, až do 22. hodiny.

-"V tuto chvíli přes naše území k východu postupuje pásmo srážek s několika vnořenými bouřkami. Za ním se oblačnost rychle protrhává, a tvoří se přeháňky, ale brzy v nich očekáváme vývoj bleskové aktivity. Ve večerních hodinách bude v severozápadních Čechách zesilovat střih větru - bouřky zde budou o něco dynamičtější, zrychlí se jejich postup a - co je podstatné - mohou se ojediněle vyskytnout supercely, jejichž největší nebezpečí by byly kroupy," vydal aktuálně k nedělnímu počasí ČHMÚ.

V průběhu pondělí bude polojasná, oblačná i zatažená obloha. Oblačnost bude zejména k večeru, s občasným deštěm ale musíme počítat během celého dne. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají opět na 25 °C.

Úterý bude ještě více oblačné, déšť má být trvalejší, odpoledne a k večeru s bouřkami. Nejvyšší denní teploty budou 19 až 23 °C.

Středa bude slunečná s teplotami do 24 °C.. Nebude ale bez deště, přeháňky přijdou ve večerních hodinách.

I další dny během pracovního týdne bude provázet proměnlivé počasí. S teplotami do 25 °C. Na další víkend už ale meteorologové předpovídají ochlazení. Teploty mají spadnout pod dvacítku.

ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT