Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Úspěch pro Plzeň! Město obsadilo první místo v soutěži Zlatý erb

20.05.2024 15:59

Plzeň má ty nejlepší webové stránky v České republice, rozhodla o tom porota v soutěži Zlatý erb. Co porota ocenila? Čtěte v článku.

Zlaty_erb_1_Zdroj ISSS – konference o eGovernmentu a digitalizaci_0524

Portál www.plzen.eu obsadil první místo v soutěži Zlatý erb. Porotu zaujal množstvím a pestrostí informací, intuitivním uspořádáním i moderním vzhledem.

Web uspěl i v kritériích jako kybernetická bezpečnost, elektronizace veřejné správy nebo prezentace na sociálních sítích. V kategorii obcí s rozšířenou působností porota hodnotila celkem 168 přihlášených webů z 12 krajů.

Zlatý erb, jedinou soutěž svého druhu v Česku, vyhlásil vítěze 26. ročníku na slavnostním večeru v rámci největší české konference o e-governmentu a digitalizaci Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS) v Hradci Králové. Tématem letošního ročníku byla kyberbezpečnost.

„Mám radost, že právě web našeho města je nejlepší v republice. Jedná se o dlouhodobou práci našich úředníků, kteří web postupnými krůčky stále vylepšují. Nyní se ukazuje, že se jedná o správnou cestu a my v ní budeme pokračovat. Naše priority jsou aktuálnost, přehlednost, elektronizace a samozřejmě bezpečnost,“ sdělil primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Vítězství města Plzně v roce, kdy je důležitým kritériem v soutěži kybernetická bezpečnost, je dle radního Daniela Kůse velmi potěšující. „Svědčí to o odbornosti a vynikající práci mnoha našich kolegů, kteří se o městský web starají. Kladné hodnocení jsme získali i za nadprůměrné zprávy o podnikatelských příležitostech nebo kvalitní a rozmanité informace pro turisty. Mnoha lidem, kteří se o webový portál plzen.eu starají po obsahové i technické stránce, patří poděkování,“ dodal Daniel Kůs, do jehož gesce městské webové stránky patří.

Web www.plzen.eu vystavila a technicky ho zabezpečuje Správa informačních technologií města Plzně (SITMP). Redakčně ho spravuje tiskové oddělení Magistrátu města Plzně (MMP). Ocenění v Hradci Králové převzali Martin Pecuch z tiskového oddělení MMP a Radek Kolářík, vedoucí oddělení webových aplikací SITMP.

Získané ocenění s sebou přináší i určitý závazek do budoucna z pohledu udržení si kvality a neustálého vylepšování webu. „Portál města průběžně modernizujeme podle aktuálních trendů. Jdeme vstříc digitalizaci státní správy, ale nezapomínáme ani na starší generace, kteří web navštěvují. Během letních prázdnin plánujeme spustit zjednodušené a přehledné zobrazení webu s ohledem na seniory a zrakově postižené občany. Obsah stránek pro ně bude ještě lépe uspořádaný a čitelnější,“ dodal ředitel SITMP Luděk Šantora.

Zdroj foto: ISSS – konference o eGovernmentu a digitalizaci

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT