QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

20.09.2024 14:00

Volební místnosti se otevřely

V České republice začaly krajské volby. Na části území republiky jsou spojeny s prvním kolem senátních voleb.

20.09.2024 13:23

Dopravní nehoda na náměstí Milady Horákové v Plzni

Na místě probíhají záchranné práce, došlo ke střetu osobního automobilu a chodce.

60. mateřská škola v Plzni rozšířila svou kapacitu o 71 míst - FOTKY

14.09.2022 13:33

Mateřská škola, která se nachází v prvním městském obvodě, rozšířila svou kapacitu o tři třídy. V plánu je rozšířit i mateřskou školu, která se nachází na Vinicích.

60ms nové prostory_ÚMO1 (3)

Prostory, o které se rozšířila 60. mateřská škola v Manětínské ulici, se uvolnily po jiné škole. Třídy využívala Základní a mateřská škola při Fakultní nemocnici Plzeň, která zde byla v nájmu.

Dle zákona mají nárok na školku místní děti, které k 31. srpnu dovršily věku tří let a které řádně absolvovaly zápis. Obvod se snaží umístit i mladší děti. „Jde o děti, které dovrší tři roky teprve v průběhu školního roku a jejichž maminky už se potřebují vrátit zpátky do práce. Místa ve školkách tedy potřebujeme, takže po dohodě s ředitelkou Základní a mateřské školy při Fakultní nemocnici Plzeň, která nás ujistila, že mají zcela adekvátní a zrekonstruované prostory v Brojově ulici na Slovanech, jsme přistoupili k ukončení nájemní smlouvy, a stávající školku rozšířili, přičemž je v plánu tyto vnitřní prostory v příštím roce ještě zrekonstruovat,“ vysvětlila Ilona Jehličková, místostarostka prvního plzeňského obvodu.

Městský obvod má v plánu i rozšíření 81. mateřské školy na Vinicích, kde by měl přibýt jeden pavilon se dvěma třídami. „Chystáme se oslovit architekty, z jejichž návrhů vybere odborná porota ten nejlepší,“ uvedla vedoucí Odboru investic a majetku ÚMO Plzeň 1 Andrea Šlechtová.

Foto ÚMO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky