Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

S požárem v Kaznějově bojovali hasiči víc než den - FOTO

10.06.2016 10:21

Zhruba 25 hodin trval zásah u rozsáhlého požáru ve výrobně krmných směsí v Kaznějově na Plzeňsku. Na místě se musely postupně střídat jednotky. Zásah byl mimořádně náročný!

9.6.2016 (PS 0.15) požár Kaznějov

Do areálu společnosti vyjížděli hasiči poprvé ve čtvrtek krátce po půlnoci. To ještě netušili, že na tom samém místě budou i o celý den později. Zásah skončil až v pátek nad ránem. Škody zatím vyčíslené nejsou, zásah byl ale opravdu velmi náročný.

Na místě se posutpně muselo vystřídat několik hasičských jednotek. Zásah totiž probíhal v poměrně komplikovaných podmínkách. "Jedná se o soustavu několika železných zásobníků sloužících k uskladnění komponentů používaných k míchání krmných směsí. Jednotlivá sila spojují společné stěny a vnitřní plášť spodních částí několika z nich tvoří dřevěná konstrukce. V jednom zásobníku pravděpodobně v důsledku samovznícení začal hořet lněný šrot. Po uhašení požáru začali hasiči vyskladňovat asi 1 tunu požárem zasaženého materiálu a dohašovat jednotlivá ohniska," popisuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Po několika hodinách se požár opět rozhořel...

Ani po prvotním uhašení požáru ovšem práce neskončila. Jakmile se vystřídaly směny, začalo se s vyskladňováním zásobníku. "Vyskladňování bylo náročné a pomalé, protože s mokrým šrotem byla velmi složitá manipulace. V dopoledních hodinách se zásah začal komplikovat, požár se rozšířil dřevěnou konstrukcí okolních zásobníků. Velitel zásahu si na místo nechal povolat jako posilu hasiče z CPS Plzeň Košutka se speciálním hasicím zařízením Cobra. Požár se hasičům podařilo uhasit až po více jak 25 hodinách zásahu. Škody doposud nebyly vyčísleny," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte