Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na důležité železniční trati se zastaví provoz! Tentokrát na trati Plzeň - České Budějovice

15.10.2013 7:01

S dalšími problémy musí počítat cestující vlaky v regionu. Tentokrát se zhruba týdenní výluka chystá na trati Plzeň - České Budějovice. Od pátku 18.října se začne pracovat na trati v úseku Plzeň - Koterov.

Cestující na železnici v regionu musí v tomto týdnu počítat s dalšími komplikacemi. Aktuálně platí výluka na trati Plzeň - Domažlice - Furth im Wald. Od pátku se práce přesunou na další hlavní trať, a sice Plzeň České Budějovice. Tam budu sutobusy jezdit místo vlaků po celém úseku.

Až do středy 16.října musí cestující vlaky v regionu počítat s problémy na železniční trati Plzeň - Domažlice, kvůli pracím na trati v úseku mezi Stodem a Holýšovem jezdí autobusy. Tato výluka skončí ve středu 16.října v podvečer. Hned v pátek začne další mimořádné opatření. Tentokrát na trati Plzeň České Budějovice.

Až do 26.října se zastaví vlakový provoz na trati Plzeň - České Budějovice. Skupiny turistů, handicapovaní i cyklisté se musí hlásit předem...

"Výluka v úseku Plzeň-Koterov – Nepomuk začne v pátek 18. října v 8:00 hodin a potrvá do soboty 26. října do 18:00 hodin. Za všechny vlaky pojede náhradní autobusová doprava, která bude jezdit podle výlukového jízdního řádu, odlišného od pravidelného jízdního řádu vlaků," říká mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Za rychlíky budou autobusy jezdit v úseku Plzeň - Nepomuk. „Je třeba upozornit, že spoje náhradní autobusové dopravy odjíždějí z plzeňského hlavního nádraží o 28 minut dříve než je pravidelný odjezd vlaků. V opačném směru bude přijíždět náhradní autobusová doprava do stanice Plzeň hl.n. o 33 minut později a nebudou zajištěné přestupy na přípojné vlaky,“ upřesnil Vladimír Kostelný, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Plzni.

Výluka se dotkne i Plzeňské linky. "Za osobní vlaky pojede náhradní autobusová doprava v úseku Plzeň hl.n. (Plzeň-Koterov) – Nepomuk a opačně, za spoje Plzeňské linky z Plzně-Koterova do Blovic a opačně. Spoje náhradní autobusové dopravy pojedou podle výlukového jízdního řádu. V úseku Plzeň hl.n. – Nezvěstice a zpět navíc pojedou spoje s vazbou na vlaky do a z Příkosic. V úseku Nepomuk – Horažďovice předměstí, resp. Strakonice pojedou vlaky odlišně od pravidelného jízdního řádu," dodává muvčí společnosti.

Také rychlíky nahradí autobusy, ale ve speciálním režimu. "U rychlíku R 669 pojede ještě druhý spoj náhradní autobusové dopravy s odjezdem z Plzně v 6:08 pouze do Nepomuku. U rychlíku R 923 (Plzeň hl.n. – České Budějovice) pojede druhý spoj náhradní autobusové dopravy, který vyjede ze stanice Plzeň hl.n. podle pravidelného jízdního řádu v 18:03 hod. a bude zastavovat až do stanice České Budějovice pouze pro výstup. Ve stanici Horažďovice bude zajištěný přípoj ve směru Sušice. Náhradní doprava za rychlík R 921 (Plzeň hl.n. – České Budějovice) odjede ze stanice Plzeň hl.n. ve 20:03 a vlak odjede z Nepomuku se zpožděním cca 20 minut," upozorňuje Radka Pistoriusová.

Zároveň dráhy upozornily, že skupiny turistů, vozíčkáři a také cyklisté se musí do autobusů hlásit 3 dny předem kvůli kapacitě. Sloužit k tomu bude linka Kontaktního centra ČD 840 112 113.

Umístění zastávek náhradní autobusové dopravy
Plzeň hl.n. – parkoviště před nádražní budovou
Plzeň-Koterov – před nádražní budovou, pro vlaky výchozí a končící v Plzni- Koterově
Plzeň-Koterov – ve směru do Plzně hl.n. – zastávku MHD „U Světovaru“ na Koterovské ulici – jen pro výstup
Plzeň-Koterov – ve směru z Plzně – zastávka MHD „U Světovaru“ na ulici Slovanská alej
Starý Plzenec – před nádražní budovou
Šťáhlavy – před budovou železniční zastávky
Nezvěstice – před nádražní budovou
Zdemyslice – v obci na zastávce ČSAD 350 m od železniční zastávky
Blovice – před nádražní budovou
Ždírec u Plzně – v obci na zastávce ČSAD cca 80 m od stanice
Srby – u přejezdu železniční zastávky
Nepomuk – u hřiště – autobusová zastávka - jen pro výstup
Nepomuk – před nádražní budovou
Pačejov – před nádražní budovou
Horažďovice (město) – před nádražní budovou
Horažďovice předměstí – před nádražní budovou
Strakonice – před nádražní budovou
Ražice – před nádražní budovou
Protivín – před nádražní budovou
Čičenice – před nádražní budovou
České Budějovice – před nádražní budovou

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT