QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kontroly ubytoven a cizinců se rozjely i mimo Plzeň

09.03.2017 14:09

Do kontrol ubytoven se pustili v posledních dnech policisté i na dalších místech regionu. Do terénu šli například také policisté na Domažlicku. Kontroly budou pokračovat.

Policejní kontrola na ubytovně v Borské ulici (1)

Ubytovny a zahraniční dělníci jsou v poslední době v regionu jedním ze žhavých témat. Do kontrol speciálních ubytovacích zařízení se ve velkém pustili v posledních měsících policisté v Plzni a v opatřeních budou pokračovat. Na problematiku ubytoven se ale zaměřují i policisté na dalších místech, zejména pak v oblastech, kde sídlí průmyslové zóny.

V terénu byli například i policisté na Domažlicku. "Na teritoriu Obvodního oddělení Kdyně proběhla součinnostní policejní akce s názvem Ubytovny. Policisté se při ní zaměřili na kontrolu ubytovacích zařízení s primárním účelem vypátrání hledaných osob, osob cizí státní příslušnosti nacházející se na území naší vlasti protiprávně. Dále pátrali po pohřešovaných osobách a také po věcech pocházejících z trestné činnosti. Společným cílem bylo snížit a omezit páchání trestné činnosti a porušování veřejného pořádku," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Do akce byli nasazení také kriminalisté a policejní psovod se služebním psem. Kontrolou prošla bezmála padesátka osob. V tomto případě jsou výsledky na jedničku. Policie nezjistila žádné problémy.

Úplně jinak ale dopadly poslední kontroly v Plzni, které proběhly v tomto týdnu. Policisté prošli celkem čtyři ubytovny a u několika cizinců odhalili padělané doklady. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT