Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hromadná nehoda u Horní Břízy! Na vině je nepozornost

02.04.2014 12:22     02.04.2014 15:17

Několik hodin blokovala ve středu hlavní tah I/27 u Horní Břízy hromadná nehoda. Podle výsledků vyšetřování je na vině nepozornost řidiče nákladního auta, který přehlédl autobus!

P8230429

Několikahodinové omezení a přechodné uzavření hlavního tahu I/27 si ve středu vyžádala hromadná nehoda. I když na první pohled vypadala hodně hrozivě, naštěstí se obešla bez zranění. Řidiči přesto museli zhruba tři hodiny počítat s komplikacemi.

K nehodě na hlavním tahu I/27 u Horní Břízy došlo už dopoledne. První informace o hromadné srážce autobusu, dodávky a nákladního auta vypadaly velmi dramaticky. Naštěstí nakonec byly komplikované a zlé následky vztažené jen k dopravě v místech. Odstraňování nehody trvalo zhruba tři hodiny.

"K nehodě došlo na hlavním tahu u odbočky na Horní Břízy. Ve chvíli, kdy chtěl řidič autobusu odbočit a zastavil, narazilo do něj za ním jedoucí nákladní vozidlo Iveco. Vlivem nárazu byl autobus odmrštěn do části silnice v protisměru, kde v tu chvíli projížděla dodávka. Řidič dodávky ve snaze vyhnout se autobusu, strhl řízení a havaroval mimo komunikaci," popsal komplikovanou nehodu mluvčí policie Jan Koželuh.

Nehoda se naštěstí obešla jako zázrakem bez zranění. Navíc ve všech vozech jeli jen řidiči, dokonce i autobus nevezl žádné pasažéry.

"Dechová zkouška na alkohol byla u řidičů negativní a dopravní nehoda byla na místě vyřešena blokuvou pokutou řidiče nákladního Iveco, který se nevěnoval plně řízení," uzavírá mluvčí policie.

Na místě museli zasahovat také hasiči, kteří pomáhali s odstraňování následků hromadného střetu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství