QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Košuteckého jezírka vznikne Paluba Jezírko. Podívejte se na vizualizace

02.05.2021 8:01

Oblast u Košuteckého jezírka v Plzni se mění. Chátrající budova, kdysi známá jako Bacardi, šla k zemi a místo ní se chystá nový objekt s názvem Paluba Jezírko. Podívejte se na vizulizace, jak bude vypadat.

paluba jezírko
paluba jezírkopaluba Jezírko3

Architektonický návrh objektu Paluba Jezírko bude představen veřejnosti v květnu. Vznikne místo legendárního Bacardi, který dlouhá léta chátral a vloni proběhla jeho demolice. Fotografie z demolice najdete zde.

Bacardi bylo víceúčelovým objektem u velmi oblíbené oblasti Košutecké jezírko. Byl tu bar i posilovna, místo sloužilo pro tréninky boxerů. V budově, která byla postavena v 60. letech minulého století, byly i byty. V roce 2012 byl objekt ale uzavřen kvůli nevyhovujícímu technickému stavu a od té doby chátral. A protože byla budova v havarijním stavu, rozhodlo vedení městského obvodu Plzeň 1 o demolici. Ta byla dokončena v listopadu 2020.

CG0A3481

Městský obvod Plzeň 1 nechal zpracovat studii nového objektu Paluba Jezírko. Má se jednat o novou budovu s občerstvením. V lednu 2021 byla uzavřena smlouva na projektovou dokumentaci, byl sestaven harmonogram postupu jednotlivých fází projektové přípravy, včetně zahájení výstavby nového objektu, která je předpokládaná v roce 2023.

V březnu došlo k předání konceptu architektonického návrhu studie, ten byl následně projednáván všemi dotčenými orgány a nyní se chystá představení veřejnosti.

paluba Jezírko3

Vizualizace zdroj: FCB ÚMO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24