Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Bílým Medvědovi zahrají Piosenki

02.08.2011 12:29

Ve čtvrtek 4. srpna se v Bílým Medvědovi v Plzni představí zajímavá pražská kapela Piosenki. Jejich hudba udělá radost všem, kteří mají rádi world music!

Piosenki

Pražská kapela Piosenki hraje muziku, kterou je nejjednodušší prostě nazvat world music. V jejich hudbě se totiž mísí velká spousta různých vlivů! Přesvědčit se o tom můžete ve čtvrtek 4. srpna na koncertu v plzeňském klubu Bílej Medvěd.

"Hrajeme hudbu nejvíce podobnou folkloru a folku. K tomu využíváme prvků české, staropražské, polské, ruské, bulharské, řecké i indické hudební kuchyně. Lze však zaslechnout i špetku mongolské lidové tvorby, nebo židovské prvky," shodují se členové kapely Piosenki a přiznávají, že některé písně jsou inspirované také bretaňskou muzikou, hudbou středověkou, nebo mají charakter spíše šansonový.

Kapela vznikla v roce 1999 a hraje ve složení: Václav Drábek (zpěv, harmonika, kytara), Lenka T. Plchová (zpěv, perkuse), Petra Rožnovská (housle, zpěv, perkuse), Jan Matouš (kontrabas, baskytara, zpěv) a Zdeněk Hrášek (kytara, bouzouki). Více o kapele najdete na www.piosenki.cz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT