QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ukradená vapka pomohla policii dopadnout drogové dealery – FOTKY

29.05.2020 8:38

Zloděj ukradl tlakový čistič se zabudovaným GPS lokátorem. Policisté tak přístroj brzy vypátrali. Nacházel se v autě plném drog.

1
12

V polovině května letošního roku ukradl 36letý zloděj z firemního areálu v Kladrubech u Stříbra tlakový čistič v hodnotě 8 tisíc korun. Pachatel ale netušil, že majitel do přístroje nainstaloval GPS lokátor.

"Poté, co majitel v ranních hodinách oznámil krádež policistům, jim zároveň předával informace o tom, kde se právě odcizený přístroj nachází. Pachatel dojel s vozidlem Škoda Superb až do Plzně, kde jej na základě instrukcí operačního důstojníka kontrolovali policisté v Železniční ulici. Zjistili při tom, že se odcizená vapka nachází v kufru vozu,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

V autě policisté objevili i různé chemikálie. Na místo proto dorazil psovod se psem vycvičeným na vyhledávání drog. "Ten při ohledávání vozidla označil příruční zavazadlo 31leté spolujezdkyně, ve kterém následně policisté nalezli množství sušiny a sáčky s krystalickou látkou, které zajistili k odbornému zkoumání. Dále s řidičem provedli dechovou zkoušku a test na drogy, který byl pozitivní na amfetamin. Možným porušením zákona ze strany spolujezdkyně a jízdou pod vlivem pervitinu se zabývají plzeňští policisté. Odcizením vysokotlakového čističe se zabývají policisté ze Stříbra, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu krádeže,“ dodává mluvčí. Ukradenou vapku tak majitel brzy dostane zpět.  

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24