Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Šmejdi v akci! Nekalé praktiky na předváděcí akci v Přešticích

07.10.2013 19:40

Další nekalé praktiky na předváděcích akcích řeší tentokrát v Přešticích na jižním Plzeňsku. Policisté opětovně vyzývají občany ke zvýšené opatrnosti.

policie

Policisté obvodního oddělení Přeštice řeší další útok "šmejdů", podvodníků na předváděcích akcích.

Trestní oznámení na dosud neznámého pachatele, který prováděl nekalé praktiky při prodeji na předváděcí akci v komunitním centru v obci Přeštice, podal osmasedmdesátiletý muž.

V rámci této navenek se tvářící předváděcí akce, členové společnosti, která zboží předvádí, nabízeli domací spotřebiče jako jsou vařiče, lampy, vysavače, hrnce a to různých výrobních značek. V tomto případě byl poškozený muž podvodným způsobem donucen podepsat smlouvu, ve které se zavazuje odkoupit vysavač v celkové hodnotě 30 000 korun.

"Policisté intenzivně pracují na zjištění totožnosti pachatele a prověřují veškeré skutečnosti důležité pro trestní řízení a to především zdali došlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu podvodu, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Pachatel je podezřelý, že sebe nebo jiného obohatil tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou. Nyní se celým případem zabývá 1. oddělení obecné kriminality Územního odboru Plzeň – venkov," uvedl policejní mluvčí Jan Koželuh.

Současně policisté opětovně upozorňují všechny občany a vyzývají je k obezřetnosti při akcích podobného rázu.

"Prodejci jsou často školeni v oblasti psychického nátlaku na kupující a mají předem připravený scénář jak při prodeji postupovat. Zároveň si vybírají jednotlivé osoby, na které vyvíjí často psychický nátlak. Také využívají taktiky vzbudit dojem, že někdo má o nabízené zboží zájem, jedná se však o podvodnou, společností nastrčenou osobu. Nejlepší prevencí je neúčast na těchto předváděcích akcích," doplnil Koželuh.

Jedná se již o druhý útok "šmejdů" na Přešticku. Podrobnosti o prvním případu podvodu naleznete zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství