Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Chlapec se topil na školním výletě! Vyšetřuje to kriminálka!!!

20.06.2013 8:10     20.06.2013 8:50

Obrovským neštěstím skončil školní výlet dětí z Prahy na Domažlicku. Jeden ze školáků se topil v Lomečku u Starého Klíčova. V kritickém stavu ho přepravil vrtulník do plzeňské nemocnice.

lomeček2
lomeček2lomeček1

Školní výlet dětí z Prahy na Domažlicko se proměnil v černou můru. Jeden ze školáků se začal topit v koupališti Lomeček u Starého Klíčova. Vytáhli ho až po čtvrt hodině. Celou věc už si převzala kriminálka.

Na místě mělo být zhruba dvacet dětí a s nimi dvě učitelky. Během koupání se ale jeden z žáků ztratil pod hladinou a vytáhnout se ho podařilo až téměř po čtvrt hodině. Na místě tak okamžitě přistával vrtulník záchranky, který chlapce ve vážném stavu přepravil do fakultní nemocnice v Plzni.

"Na místě 13letého chlapce oživovali potápěči, kteří ho vytáhli z vody. Zdravotníci pak chlapce resuscitovali dalších 20 minut a napojili na ventilátor," dodal k zásahu mluvčí záchranky Václav Ondra. Školáka předali zdravotníci do nemocnice v kritickém stavu. Už po pěti minutách pod vodou odumírají mozkové buňky.

"Zasahovali jsme u případu tonutí nezletilého chlapce. Na místě byl resuscitován a přepraven letecky do nemocncie. Na místo droazila služba kriminální policie a vyšetřování z Domažlic a provedla ohledání místa činu a pokračují ve vyšetřování. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu proti životu a zdraví. Vyšetřování je na začátku a obvinění zatím nepadlo,"potvrdila QAPu mluvčí policie Dagmar Brožová.

V letošní letní sezóně jde v Plzeňském kraji zatím o první podobný případ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství