Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Prezident Petr Pavel zavítá do Plzeňského kraje, jaká místa navštíví?

18.01.2024 13:05

V příštím týdnu se prezident České republiky Petr Pavel se svoji manželkou vydá na služební cestu do Plzeňského kraje. Jaká místa navštíví?

Petr Pavel

V úterý 23. ledna a ve středu 24. ledna bude v Plzeňském kraji prezident České republiky. Petr Pavel má naplánovaný pestrý program, který ho zavede z Plzně na Tachovsko, Domažlicko, dokonce i na Šumavu.

V úterý 23. ledna čeká prezidentský pár návštěva Plzeňského prazdroje, následně se přemístí na krajský úřad, kde je kromě jednání naplánován i oběd s hejtmanem Rudolfem Špotákem a představiteli kraje.

Odpoledne pak čeká na prezidenta návštěva Odboru letecké záchranné služby a urgentní medicíny AČR na letišti Plzeň – Líně, odtud se přesune na Tachovsko.

Diskusi s představiteli města má v plánu Petr Pavel v Tachově. "V neveřejné uzavřené diskusi bude prezident republiky řešit zejména aktuální problémy města. Radní upozorní na nedostatky současné legislativy, které samosprávám komplikují řešení jejich problémů. Během svojí návštěvy věnuje prezident krátký čas také občanům města se kterými se pozdraví po svém příjezdu na tachovském zámku od 15.30. Setkání je otevřené a můžete se ho zúčastnit také, respektujte však bezpečnostní opatření, která budou během návštěvy na zámku zavedena," uvádí vedení města Tachov.

Ve Stříbře pak prezident navštíví hornický skanzen. Poslední bod úterního programu je debata s občany v KD Stříbro. Místo je potřeba rezervovat ZDE.

Ve středu 24. ledna bude prezidentský pár pokračovat na Domažlicko, tam navštíví firmu Lintech a Vyšší odbornou školu, Obchodní akademii a Střední zdravotnickou školu, Domažlice, kde se zúčastní debaty se studenty. Poté je naplánován oběd se starosty obcí.

Odpolední program prezidenta republiky se odehraje na Šumavě, kde se setká s vedením Národního parku Šumava a starosty okolních obcí. Pokud bude počasí přát, je naplánovaná procházka k vlčímu výběhu.

Návštěva Petra Pavla v Plzeňském kraji bude zakončena v NP Šumava Srní.

Foto ilustrační hrad.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte