V Černošíně na Tachovsku mají nově knihobudku

19.01.2022 18:30

Ačkoliv mají v Černošíně na Tachovsku svou veřejnou knihovnu, objevila se v tamním obchodním centru na náměstí knihobudka. A zaujala řadu lidí, některé knihy jsou už v rukou čtenářů.

20220112_091707

V Černošíně funguje veřejná knihovna jednou týdně. Ale nyní knihy nabízí i regál, který je umístěný u schodiště v prostoru nákupního střediska na náměstí. To je otevřeno šest dní v týdnu, lidé tak mají možnost si knihy vyzvednout při cestě na nákup.

„Jde vlastně o malou veřejnou knihovnu. Knihu si lidé mohou půjčit, vzít, vyměnit, vložit jinou. Knihobudka vznikla díky šikovným rukám naší Lízy Honomichlové a knihy nám dodal pan Miroslav Koutecký z Černošína, oběma patří dík. Prvotní ohlasy na umístění knihobudky do prostor nákupního střediska COOP v Černošíně jsou pozitivní. Věřím, že bude plnit účel, za kterým byla vyrobena a nesetká se s útokem vandalů,“ uvedla místostarostka Černošína Hana Merglová.

Při cestě z obchodu se u knihobudky zastavil Milan Nouzovský. „Je to výborný nápad. Já jsem si to tam prohlížel s Hankou a vzali jsme si domů knihu Praha před sto lety, je úžasná. Máme doma také nějaké knihy, které už nečteme, tak sem rádi něco dodáme,“ řekl Nouzovský.

 

Foto: Martina Sihelská
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24