V Černošíně na Tachovsku se o prázdninách děti nenudí - FOTKY!

15.08.2020 8:01

Malování na dlažbu, na sádrové odlitky nebo výroba lodiček, to vše ve stínu stromů tvoří děti v Černošíně v tamním Infoparku. K tomu mají ještě na místě sportovní hřiště a trampolínu.

honomichlova2
honomichlova1honomichlova2honomichlova3honomichlova4honomichlova6sihelska1sihelska3sihelska5sihelska9sihelska12sihelska17sihelska18sihelska20sihelska23sihelska21sihelska24

Černošínské děti se o prázdninách nenudí, neustále jsou pro ně připraveny nějaké aktivity v parku u tamního infocentra. Kromě workoutového a antukového hřiště tam děti využívají prostor pod stromy přímo u kanceláře íčka.

Během několika dní děti pomalovaly křídou cestu, pak si malovaly obrázky a také sádrové odlitky.  Ve čtvrtek 20. srpna je čeká odpoledne u moře, kdy budou tvořit  parníky, lodičky a vše, co s mořem souvisí. 

"O prázdninách jsou tu děti pravidelně. Podařilo se nám za pomoci šikovných místních mladých žen oživit prostor pro děti, aby je přitahoval a bylo jim tu příjemně. Stejně tak i rodičům nebo prarodičům, kteří děti doprovázejí. Především turisté se zastaví u výstavy fotografií, směřují i do místního muzea. Park infa jim poskytuje stinný úkryt při svačině a chvilce odpočinku. Jsem ráda, že toto místo ožilo. Chci všem poděkovat za to, že nás podporují, Líze Honomichlové za skvělé nápady, Zuzce Vávrové za půjčení výtvarných potřeb a dalším, co nám pomáhají," uvedla místostarostka Černošína Hana Merglová.

U infocentra jsou také vystaveny historické fotografie města.


Foto: Líza Honomichlová, Martina Sihelská 
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24